Published On: Uto, stu 18th, 2014

Zastrašujuće upozorenje britanskog premijera: Svijet se nalazi pred kolapsom!

Britanski premijer David Cameron upozorava kako ‘crvena svjetla za opasnost trepere na upravljačkoj ploči svjetske ekonomije’ te da je na pomolu nova globalna kriza

Prvi čovjek vlade Ujedinjenog Kraljevstva odaslao je ovo upozorenje sa summita G20 u australskom Brisbaneu, koji je završen jučer, te dodao da se vide rani znaci, slični onima koji su doveli do globalne recesije prije šest godina.

Postoji ‘opasna atmosfera nesigurnosti i nestabilnosti’, skupa s brojnim diplomatskim, ekonomskim, humanitarnim i ekonomskim problemima širom svijeta koji bi potencijalno mogli ugroziti ekonomski oporavak Britanije, Europe i svijeta, smatra Cameron.

Cameron kaže kako usporavanje rasta u eurozoni utječe na britanski izvoz te proizvodnju.

‘Eurozona se nalazi na rubu potencijalne recesije za što su zaslužni visoka nezaposlenost, sve sporiji rast i rizik od inflacije’, napisao je Cameron za ugledni The Guardian .

Tržišta u razvoju, koja su bila zamašnjak dosadašnjeg rasta, također usporavaju. Unatoč napretku, razgovori o globalnoj trgovini zapeli su zbog ebole, sukoba na Bliskom istoku te nelegalnih poteza Rusije u Ukrajini što sve doprinosi opasnoj atmosferi nesigurnosti i nestabilnosti.’

Britanska ekonomija najbrže je rasla među članicama skupine najrazvijenijih država svijeta G7, tvrdi Cameron, iako njegova opozicija tvrdi suprotno.

 

Naime, Chris Leslie, ministar financija laburističke vlade u sjeni, kaže: ‘Britanski radnici, u prosjeku, imaju na raspolaganju 1.600 funti manje nego prije godinu dana, sve je više zaduživanja, a naš izvoz zaostaje za konkurencijom’.

 

jutarnji.hr

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare