Published On: Pon, stu 12th, 2018

ZAŠTO ŽELJKO KOMŠIĆ NIKADA NIJE OPTUŽEN ZBOG KORUPCIJE? Krivotvorio je izjavu kako bi prekrstio i uhljebio Arifhodžića

Čest usklik u bošnjačkim unitarističkim fantazijama jeste mit o Komšićevoj nekorumpiranosti. No pravni organi BIH imaju dokaz da je Željko Komšić korumpiran.

Naime Nerkez Arifhodžić  je lažnom izjavom potpisanom u samom Predsjedništvu BIH, počinio kazneno djelo pribavljanja materijalne koristi, na osnovu lažnog izjašanjavana. Poslije pisane izjave da je Hrvat, iako nije Komšić ga postavlja na mjesto veleposlanika u Italiji. Ovaj slučaj je lijep primjer koliko je brutalan bošnjački nacionalizam i koliko mu Komšić služi.

Komšić tim činom čini kazneno djelo korupcije. Pribavlja Arifhodžiću poziciju i materijalnu korist koja mu ne pripada. Potom Arifhodžić kao Hrvat obavlja najviše funkcije u diplomaciji. Komšić time dodatno ponižava hrvatski narod.

Kada smo upravo mi na Poskoku  to otkrili i  pisali o tome, te provocirali aktivističkim putem Komšića i Arifhodžića režim Sarajeva ne privodi niti jednog niti drugog ,nego upada na Poskok i odnosi računala. Pokreće sudski proces čiji je cilj bio zastrašivanje i ušutkivanje. Udruge BH novinara šute. Iako pred licem javnosti gledaju kako sistem štiti korupciju. Pred licem javnosti gledaju kako se za zaštitu “sinova režima” krše ljudska prava građaninu BIH.

Sudski proces pada kao namješten. No ono što je najvažnije na sudu se Nerkez, koji je lažnom izjavom da je Hrvat dobio posao diplomate ne izjašnjava kao Hrvat.

Za to postoje pisani dokazi u Tužiteljstvu BIH i u SIPA-i. Možemo ih i mi objaviti ako ih je SIPA izgubila.

SIPA dakle ima materijalni dokaz da je Nerkez Arifhodžiž pred njima, tijekom ušutkivanja Poskoka, priznao da nije Hrvat i to za vrijeme dok je obavljao posao diplomate u Rimu.

Što je jasan i neoboriv dokaz korupcije na osnovu kojeg bi Komšić i Nerkez trebali državi vratiti preko milijun maraka otetih putem korupcije.

I što mislimo hoće li Tužiteljstvo BIH i SIPA pokrenuti kazneni postupak protiv Nerkeza Arifhodžića i Željka Komšića i vratiti sirotim BH građanima njihove novce? Komšić ne bi smio biti protiv jer on je uvijek na strani građana je li tako?

Podsjetimo Nerkez Arifhodžić bio je dio diplomatske mreže Slobodana Miloševića dok je trajalo granatiranje BH gradova. Alija ga je odbio za diplomaciju. Komšić ga vraća u život. Kao Hrvata. Korupcijom.

Valja podsjetiti da su ljudska prava u ovom slučaju Poskoku, bila tek uvod u kasniji cijeli niz napda i dokidanja ljudskih prava ne samo Poskokovim novinarima. Novinarka Glorija Lujanović koja je dobila prijetnje ubojstvom zbog istraga o zločinima Armije BIH nikada nije dobila poziv od antiterorističkih organa BIH za informativni razgovor.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare