Published On: Sub, ruj 15th, 2018

Zašto ultrabogati u zadnje vrijeme traže malteško državljanstvo?

Kako biste uopće došli do putovnice ove otočne države, potrebno je uložiti u zemlju na jedan od raznih načina (kupnja dionica, zemljišta), a procjenjuje se kako bi ukupna investicija trebala biti vrijedna nešto manje od milijun eura.

Bezobrazno bogati obično su poznati po statusnim simbolima poput vrhunskih automobila i vila od kojih boli glava, no u zadnje vrijeme pojavio se još jedan trend – posjedovanje putovnice zemlje iz koje ne potječete, piše Punkufer.hr.

Zemlje diljem svijeta imaju, naravno, različita pravila i zakone o tome tko može dobiti putovnicu, ali neke su zemlje poznate i po nečemu što bismo mogli nazvati „uzmi putovnicu i uloži“. Naime, ovdje oni koji traže putovnicu mogu doći do nje lako, ako su u zemlju spremni uložiti.

Pokazalo se da mnogi u potrazi za „drugom putovnicom“ traže onu s Malte. Ona nosi mnoge benefite, pa tako u čak 182 zemlje diljem planeta možete putovati bez vize, a imate pravo i na život, rad i studiranje u zemljama Europske unije i Švicarskoj. Ipak, maltešku putovnicu i nije tako lako nabaviti, pa se tako za njezino dobivanje razmatraju samo one najozbiljnije prijave.

Kako biste uopće došli do putovnice te otočne države, potrebno je uložiti u zemlju na jedan od raznih načina (kupnja dionica, zemljišta), a procjenjuje se kako bi ukupna investicija trebala biti vrijedna nešto manje od milijun eura.

Inače, malteška je putovnica, prema zadnjim rezultatima, sedma najjača na svijetu, a bez vize s njom možete posjetiti SAD, Kanadu, UAE, Hong Kong, Singapur, Australiju… Tako da, ako imate „milju“ viška, možda ne bi bilo loše da uz hrvatsko dođete do još jednog državljanstva./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare