Published On: Ned, pro 23rd, 2018

BRAĆA U ZLOČINU, BRAĆA U BIJEGU OD PRAVDE: Zašto su Armija BIH i HOS pošteđeni zapovjedne odgovornosti?

Ako promotrimo presude i sudsske procese koje se trenutno vode u BIH nad HVO pripadnicima primjetit ćemo jasnu disproporciju u pristupu Tužiteljstva BIH. Primjetit ćemo i da za Tužiteljstvo BIH neki zločini definitivno zastarjevaju.

Kod Armije BIH i HOS-a kao da nema zapovjednog lanca. Sve listom se kažnjavaju direktni počinitelji. Čuvari, šefovi logora. Zločini se sustavno medijski zaboravljaju. Tako da primjerice šef HOS-a rahmetli Blaž, postaje nacionalna ikona u Sarajevu. Postaje ikona ljevice. Deklarirani Ustaša za kojim plaču Viktori, Borisi, Pernari, NGO mediji. Ugledno lice iz ureda člana Predsjedništva, iako je to isto lice imalo svoje ustaške pse, koji su u Čapljinim početkom 90-ih ubijali i silovali ljude, po načelu krvne pripadnosti. Srbe. I Srpkinje.

Iako je Kraljević bio šef logora Dretelj, i nadređeni ljudima koji su tamo klali i silovali zarobljene civile on je u Sarajevu pravno rehabilitiran. Isto kao i njemu podređeni Ćane Primorac i Miroslav Hrstić. Jer da nisu, protiv Ćane bi Sarajevo bilo u trenutku Platforme, a sa Miroslavom Hrstićem sarajevska NGO propaganda ne bi snimala filmove o humanizmu. Nego bi ga pitalo što se ne prijavi u Sud BIH.

Ovako Primorac je u Sarajevu prepoznat kao patriot, a Gradimir Gojer i Svetlana Broz, snimaju izjave silovatelja Hrstića, koji nas onda u njihovim filmovima uči što je to humanizam.

Isto i je sa zapovjednicima ABIH.  Logor Tarčin. Logor Hadžići. Niti jedan zapovjednik bojne nije osuđen. Samo direktni čuvari u logorima. Zapovjedništvo pojma nije imalo što ti dečki tamo rade. Recimo Mirsad Čović. Pošto se zove Mirsad, javnost nije dužna znati što je radio logorašima.

Nevjerojatno je da  prvake HOS-a poput Ćane Primorca, nikada nitko u Sarajevu nije optužio za ustašovanje u ratu. Čak niti Dunović “legitimni” predstavnik Srba u FBIH. Čak štoviše, Primorac i Dunović činili su koaliciju Platforma, antihrvatsku koaliciju 2010-2014 godine.

I dok se podređeni vojnik Ćani Primorcu, Miroslav Hrstić, krije po Hrvatskoj zbog ratnih zločina u Dretelju, Primorac po BIH reujedinjuje stranke ZDS ideologije. To je ona vrsta ZDS-a koja je prihvatljiva Sarajevu. Gradu, koji krije podatak da je imao bojnu Do Drine sa oznakom “Za Dom Spremni” na sebi.

Predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac i dopredsjednik HSP-a Herceg-Bosne Ivan Tokić potpisali su u Mostaru protokol o ujedinjenu te dvije političke stranke. Primorac je na konferenciji za novinare kazao kako je nakon današnjeg potpisa HSP BiH zauzeo čelnu poziciju među strankama pravaške provenijencije u BiH, prenosi Večernji.ba

Imamo dakle ostatke ostataka HSP-a koji se očajno bore da prežive, stranke koja je dala nemjerljiv obol u procesu dekonstruiranja i iseljavanja Hrvata u BIH. Iseljavanje Hrvata naglo počinje pred kraj mandata HSP Lijanović vlade Platforme, doba je to kaznenih progona, rezanja braniteljskih prava i krađe poticaja, pojačan dodatnom recesijom u zemlji. Doba kada Ćane Primorac sjedi na plaći od 4000 KM kao šef u Parlamentu Federacije, prijeti kaznenim prijavama HDZ-u i s FTV-a se dere kako nikad neće Hrvatima čestitati HercegBosnu.

Smrt HSP-a je dakle na vidiku. No na žalost  došla je jako kasno. Šteta koju su počinili nemjerljiva je. Šteta ne samo nakon rata, nego ona i u ratu, ona koja ne zanima Tužiteljstvo BIH. Ona zbog koje Ćane Primorac nikada nije , čak niti ispitan.

Šta mislimo zašto?

Sada se prebacimo na bošnjački HOS, vojsku Fikreta Abdića. Koliko je ono optužnica Tužiteljstvo podiglo?

Vidi li netko jasnu političku liniju optuživanja? I jesu li u BiH baš svi mrtvi jednaki pred zakonom?

Ovo pišemo namjerno danas, na dan Križančeva sela. Na dan žrtvi koje su slučajnim spleto okolnosti poubijali eto neki slučajni momci. Bez znanja Bakira Izetbegovića. Dječaka iz magacina.

Zlo je vladalo tih godina cijelom BIH. No izgleda da su neki pali anđeli, iz magacina  i iz Dretelja pošteđeni istrage.

U čast svih nevinih žrtava Križančeva, i Dretelja za Srbe, koji praktički ne posotji na narativnoj viktimizacijskoj karti BIH, puštamo molitvu Anđelu Mihaelu (Mikaelu u Islamu). To je jedina molitva koju je Vatikan odobrio da tjera Sotonu od nas.

Nadamo se da će nas bošnjački predstavnik Komšić prestati granatirati ustaškim ikonama, a i Svetlana Broz humanistima, koji nam humanizam ekraniziraju, svjedočenjem odbjeglog silovatelja i progonitelja Srba u Dretelju, čovjeka koji je u Ljubuškom tjerao Srbe da pasu travu, Miroslavom HOS Hrstićem, vojnikom Ćaneta Primorca.

Hvala.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare