Published On: Pon, ožu 10th, 2014

Zašto se prosvjeduje pred praznim zgradama?

Kako reorganizirati prosvjede u Mostaru, jer je svega 30-ak ljudi danas bilo na trgu ispred Gimnazije? Kako utjecati na to da političari počnu provoditi zahtjeve demonstranata i Plenuma građanki i građana Mostara? Neka su to od pitanja o kojima je u nedjelju popodne u dvorani OKC ‘Abrašević’ u Mostaru raspravljao Plenum građanki i građana Mostara.

Neki od sudionika u raspravi su tako postavili niz pitanja: Kakva je organizacija prosvjeda? Zašto se demonstracije ne održavaju i na drugim mjestima, osim na Španjolskom trgu? Zašto se ne održavaju u 12 sati po šetalištima? Zašto se prosvjeduje pred praznim zgradama?

Na današnjem plenumu je između ostaloga iznesen i financijski plan dosadašnjih aktivnosti.

Ponovno je aktualizirana ideja o tome da se, s obzirom na to da se stranački pregovarači već godinama ne mogu ili ne žele dogovoriti o novim izbornim pravilima ili uređenju Mostara, formira poseban Odbor za normalizaciju grada, po ugledu na takav odbor kojeg je zbog stanja u bh. nogometu bila pokrenula FIFA.

To je potrebno, rečeno je na Plenumu, jer čak ni eventualno održavanje izbora ne bi ništa promijenilo, odnosno, opet bi izbore u ovakvoj konstelaciji odnosa i snaga dobili HDZ i SDA. Odbor za normalizaciju, rečeno je, treba oformiti uz pomoć OHR-a i Veleposlanstva SAD-a, a činili bi ga ugledni Mostarci i taj odbor bi vodio grad na dvije godine.

 

Starmo.ba l bljesak.info