Zašto se ministrica HDZBIH, Bisera Turkovich postidjela hercegovskog meculeta, tradicionalne hercegovske i srpske i hrvatske nošnje?

Otkada je Čović imenovao Biseru Turković za Ministricu vanjskih poslova BIH ona se odrekla tradicionalnog oblačenja kojeg je do tada primjenjivala. Zašto?

Do kada ćemo se mi sramiti onog što jesmo?

Pitamo javno MVP BIH i uglednu Biseru Turković, (koju je NATO prošlog mandata odbio za veleposlanicu pri NATO-u) zašto se stidi hiljadustoljetne nošnje naših nena i baka. I zašto više ne nosi meculet koji je dio tradicijskog koda i kod Srba i kod Hrvata?

Javnost ima pravo znati, stide li se dužnosnici BIH bosanske tradicije i bosanskog načina odijevanja? I je li za ambasadoricu pri NATO-u odbijena možda zbog meculeta?

I kakvo je to promoviranje BIH vrijednosti ako se čak i ministrica vanjskih poslova BIH stidi BIH identiteta?

I HDZBIH neka odgovori. Ta ona je njihov kadar. Oni su joj dali to mjesto.  Tako što su ga prepustili Bakiru. Iako je pripadalo Hrvatima.

Neki kažu da je to zato jer je  HDZBIH uzeo financije, no ovih danas smo vidjeli tko upravlja financijama. Ako netko ne upravlja financijama nije HDZBIH.

HDZBIH čak ne upravlja ni Livnom. Livnom upravlja Fahro . I Šefik. Premijer Livna odgovara njima a ne HDZ-u BIH.

Čime uopće upravlja HDZBIH?  Što je to HDZBIH?

I kad će Hrvati u BIH osnovati političku stranku? Vrijeme je za stranku koja bi osim pisanja knjiga, i lova na doktorate u u slobodno vrijeme, bavila se i politikom.

 

Vezano za meculet, mislimo da BiH ima što ponuditi Europi u doba korone. Meculet štiti glavu od virusa, dok neke radikalnije modne kreacije recimo nikab, štiti i od korona virusa.

Evo recimo na ovoj fotografiji vidimo kako izgleda žena koja u doba korone ne nosi nikab i ona koja ga nosi:

Draga Bisera, ne stidi se svoje zemlje. Obuci Nikab.

I što ćeš reći na sudu?  Recimo na pitanje – Kako osoba sa SSS u tvom ministarstvu prima VSS plaću i na osnovu kojeg zakona?

Jakšemaž.