Published On: Mon, Sep 4th, 2017

Zašto Sarajevo ne posluša Dejana 51% Jovića i jednostavno proglasi građansku republiku?

I umjesto da se mi svi koljemo oko toga tko je tko i tko ima koliko prava, Dejan Jović, genijalan dečko iz Zagreba ponudio je jednostavno rješenje. Budući da su Bošnjaci 51% i čine temeljni narod BIH dok Hrvati i Srbi imaju rezervne domovine (Malo vuče na Krug99 jelda) zašto naprosto ne poslušaju Dejana Jovića i ne proglase građansku državu?

Osim toga Dejan Jović kaže, budući da su se odrekli socijalizma, a socijalizam je uveo konstitutivnost što će Bosni i Hercegovini ta konstituvinost?

Zamislimo kako bi BIH mogla lagano funkcionirati da se ostvari prijedlog Dejana Jovića?

Naime proglašenjem građanske države, od strane Sarajeva, Mostar, Široki i Banja Luka bili bi neko vrijeme depresivni al onda bi naglo granulo sunce. Kao prvo svi bi mi postali Bosanci i Hercegovci i bilo bi nam super.

Kao drugo ne bi imali toliku administraciju.

Ljudi ne bi morali učiti po raznim školskim programima nego bi učili po jednom.

Potom nema potrebe da se prepucavamo po linijama tko je koga i koliko u ratu jer u građanskoj državi bilo bi glupo govoriti da su Bosansci ubijali Bosance i da su Bosanci izvršili genocid nad Bosancima.

Jedino ostaje pitanje kako taj sjajan naum provesti, al ideja je genijalna. Mi se zapravo sve ove godine koljemo oko toga tko je tko, kolika su čija prava, kome pripada koji telekom, a vrlo jednostavno možemo centralizirati državu, dati Sarajevu ponder 3, prebaciti sjedišta svih firmi u Sarajevo, dati Sarajevu da piše povijest, tako da se više ne svađamo, i možda Dejana Jovića proglasiti doživotnim Maršalom.

Fakat smo idioti.

Tolika desetljeća politološkog nadmudrivanja i Dejan nam lijepo zaključi: Imaš prava onoliko koliko imaš postotaka. Dobro taj sličan argument koristio je i Hitler, ali ako ovo kaže socijalist i komunist tko smo mi da se bunimo?

Dakle pozivamo Sarajevo, da po naputku Dejana Jovića, što prije proglasi građansku BIH i riješi nas ovih razina vlasti, identiteta, i da MontyDayton proglasimo Dejanovom republikom.

Slika zaslona 2017-09-04 u 16.26.32Inače upućujemo javni protest N1 TV-u koja za pozadinu svojim emisija koristi ustaški slogan “Za hižu spremni”

Poskok.info