ZAŠTO NIJE DOŠLO DO SASTANKA KOMŠIĆA I PAPE?

Pompozno najavljeni susret Pape Franje i Komšića za četvrtak 13.2.2020 nije se dogodio. Zašto? Nitko od onih koji su s oduševljenjem prenijeli tu vijest nije prenio  razloge neodržavanja susreta.

U ponedjeljak 10.2. Vijesti.ba prvi su objavili kako će doći do službenog susreta Komšića i pape Franje, što je potom “potvrđeno za N1 iz Komšićevog kabineta” riječima:

“Susret Komšića i pape Franje u Vatikanu planiran je za četvrtak, 13. februara. Osim sa poglavarom Katoličke crkve, predsjedavajući Predsjedništva BiH susrest će se i sa predstavnicima vatikanske državne administracije.”

Naravno, vijest je sa oduševljenjem primljena i proširena na većini portala od Avaza, Radio Sarajeva.ba, Oslobođenja   … do ostalih, koji su se počeli utrkivati tko će raskošnije oslikati taj najavljeni susret – nije da Papa ne primi svakoga tko god zaželi.

Portal Vijesti.ba  nije se mogao oduprijeti nego je morao OPET, par sati nakon prvog teksta, objaviti vijest sa gizdavijim naslovom: “Željko Komšić – nepoželjan u Grudama, dobrodošao u Vatikan”  

Slobodna Bosna se pridružila utrci oduševljenja kako će se Mitraljezac sa nekim konačno sastati i kako će ga netko primiti, te  nadogradila s naslovom “PROPAST ČOVIĆEVE POLITIKE: Željko Komšić – nepoželjan u Grudama, dobrodošao u Vatikan” svoj prvotni tekst “DOK ČOVIĆ TRAŽI PARTNERE U RUSIJI: Željko Komšić ove sedmice u Vatikanu sa papom Franjom”.

Taj najavljeni susret Komšića sa papom Franjom izgleda trebao je poslužiti kako bi se umanjio i obezvrijedio posjet tih dana predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH dr. Dragana Čovića Moskvi, gdje je Čović  boravio na poziv predsjedavajuće ruskog Vijeća Federacije Valentine Matvijenko.

Podsjećamo i kako se samo prije par tjedana Čović susreo i sa papom Franjom i s državnim sekretarom Vatikana Pietrom Parolinom.

RAZGOVARALI I O POLOŽAJU HRVATA U BIH: Čović se susreo s Papom Franjom

 

 

Što se dogodilo i zašto do susreta nije došlo iako je za portal N1 službeno potvrđen i datum  iz Komšićeva ureda? Zašto se nitko od državnika ne želi sastati sa Komšićem, te mu preostaje ih samo sačekivati u hodnicima?

 

Ovako se ponašaju Balkanci u Jeruzalemu, ko fol predsjednici…

Ovako se ponašaju Balkanci u Jeruzalemu, ko fol predsjednici…

Posted by Poskok Online on Tuesday, January 28, 2020

 

Gdje je nestao Mitraljezac? Zašto je splasnuo entuzijazam oko susreta i zašto nitko od medija  nije tražio odgovore vezano za susret ne znamo,  al je činjenica kako se 13. veljače odigrao jedan drugi susret – član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je  s apostolskim nuncijem u BiH monsinjorom Luigijem Pezzutom i predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem o aktualnoj situaciji u BiH i o potrebi da se osigura ravnopravnost konstitutivnih naroda u BiH.

AKTIVIRA SE I VATIKANSKA DIPLOMACIJA? Čović i Dodik sa nuncijem Pezzutom

Pametnom je i išaret dosta.

poskok.info