Published On: Sri, svi 11th, 2022

ZAŠTO NAS BOŠNJACI LAŽU DA NEMAJU REZERVNU DOMOVINU: Kako nemaju ako neki od njihovih najuglednijih intelektualaca tvrde da imaju čak i rerevnu naciju?!

Reis Cerić je jednom prilikom kazao “Mi Bošnjaci smo Turci i naša mati je Turska”. To je rekao u političkoj kampanji kada se natjecao za predsjednika BIH, i to za bošnjačkog člana Predsjedništva.

Kako nikad nije porekao da je Turčin a kandidirao se za bošnjačkog člana Predsjedništva pri čemu je na ceduljici moroa napisati da se on Turčin osjeća kao Bošnjak, može se zaključiti da Cerić bošnjaštvo i turstvo smatra sinonimima. Odnosno bošnjaštvo je nešto kao turstvo za siromašne.

No nije bitno što je rekao Cerić, bitno je da je on nakon te svoje izjave, na skupu na kojem je bilo tisuće ljudi dobio ogroman pljesak.

Tisuće Bošnjaka su pljeskale rečenici “Mi smo Turci i naša je majka Turska”.

Ne pišemo ovaj tekst da bilo kog osudimo ali nije li ovo dokaz da i pored Cerića barem tisuće Bošnjaka na tom skupu, smatraše i vjerojatno i danas smatra da su Bošnjaci Turci i da je njihova mati Turska?

Nije bilo niti jednog zvižduka na skupu , političkom predizbornom efendije Cerića, na tezu da su Bošnjaci Turci i da im je mati Turska.

No to nije sve. Iako je Cerićev govor javno objavljen potom u medijima nije bilo negodovanja bošnjačkog naroda na izjavu Efendije Cerića da je Bošnjak Turčin i da mu je mati Turska.

Dakle niti mediji u Bošnjaka ne vide problem u činjenici da je Bošnjak Turčin i da mu je mati Turska.

No ni to nije bolan sve.

Bolan, dođoše tako i politički izbori. I Cerić koji tvrdi da su Bošnjaci Turska i Turci dobi nit manje nit više nego 60.000 glasova Bošnjaka. I to u jako teškoj konkurenciji.

Treba reći da ga niti jedan protukandidat na izborima nije kritikovao nit kritizirao niti napao što je stava da su Bošnjaci Turci a da im je mati Turska i da se time trebaju ponositi.

No ni to bolan nije sve.

U BIH se održavaju Dani Turskog djeteta. I to na dijelu BIH koji su u ratu zvali kako? Prostorom Bošnjaka? Prostorom antifašizma? Prostorom tolerancije? Ne . Zvali su taj prostor Prostor Džihada.

Zamislimo sad da se širom HercegBosne one ratne . ogavne, one koja je bila genocidna i niti jednog Bošnjaka nije pomogla, kamo li obranila, zamislimo da se na njenom teritoriju održavaju Dani mletačkog djeteta, ili dani ugarskog djeteta, ili dani habsburškog djeteta. Što bi Bošnjaci govorili Hrvatima da tako nešto održavaju?

No ni to nije sve.

Zamislimo da se Vrtić u Posušju zove “Kralj Žigmudn Luksemburški”, ne ne , zamislimo da se zove “Vrtić Adolfa Hitlera” ili možda Vrtić “Habsburških monaha” ili da se zove Musolinijev vrtić?

Što biste mislili o tom narodu? Da je to narod koji nije normalan i da su poludjeli za svojim tiranima koji su ih ubijali i ubijali im vladare.

Zašto ovo pišemo? U Novom Travniku postoji Vrtić El Fatih Sultana, osmanskog osvajača koje lićno , mačem Zulfikar, odrubio glavu posljednjem bosanskom kralju Stjepanu Tomaševiću a od njegove majke i supruge načinio izbjeglice.

Kako sada mali Bošnjaci u vrtiću Sultan El Fatih da razviju empatiju prema ukrajinskim izbjeglicama ako im se institucija zove po čovjeku koji je protjerivao tuđe ljude s njihove zemlje, tuđe otimao, ubijao. Kako ta malena nikome kriva , slatka, divna djeca, da razviju humanističke vrijednosti? Kako da gaje kvalitetan odgoj ako im se vrtić jebote zove po svjetskom silovatelju? Kako da razviju patriotizam prema BIH ako im je od malena idol osoba koja je dokinula državnost BIH?

I što je cilj autora tog vrtića? Možda da malene Bošnjake Novog Travnika odgajaju da su Turci? Jer ako stvar gledaš iz te perspektive, da je jednaka vrijednost cijeniti Aliju i voljeti El Fatiha, ako odgajaš dijete da je ono i Bošnjak i Turčin onda je taj naziv OK. Onda dijete bošnjaštvo gleda kao slavenski osmanizam, ne veže se emotivno za kršćanske povijesti Bosne i Bošnjaka vidi kao Turčina.

Da je tome moža čak i tako svjedoči podaak da je tursko izaslanstvo na grob Alije Izetbegovića, nakon što je ovaj umro, došlo s nekakvom prašinom i posulo je u nekom mističnom obredu dva dana nakon što je umrvo vođa Prostora Džihada u BIH.

A ta prašina je kažu prašina s kabura El Fatihovog. Dakle oni su donijeli prašinu iz Turske, prašinu sa zemnih ostataka El Fatiha Sultana i prosuli je po Aliji.

Vijećnica u Sarajevu obojana je tako jednom bila turskim bojama u noći genocida nad Armencima. Provokacija kršćanima u BIH koji su dijelili sudbinu Armenaca u Osmanskom carstvu ili tek lijepi običaj?

Ne znamo da se itko od Bošnjaka bunio . Ne znamo da je donešena prašina sa groba Stjepana Tomaševića i da je prosuta po Aliji. Ne znamo dozvoljava li uopće džihad da se prašina kršćanina prosipa , nekog srpskog i hrvatskog kralja prosipa po vođi Džihada al gledano iz perspektive Bosne Stjepan bi Alijićima i obitelji Alijinoj morao bit bliži od kalifa El Fatiha. AL nije.

Kako se nitko od Bošnjaka nije bunio tom obredu, da se osmanski prah prosipa po Aliji, što nam to govori?

No jebeš ga nije ni to sve. ALija je prije nego je otišao u svoju petu intifadu, treći kalifat, među djevice, ili gdje li već, rekao Erdoganu da mu ostavlja Bosnu  u amanet.

Ono jebote jedva ostaviš zemlju u komadu, i onda je ostaviš Turčinu u amanet. Što nam jebote to govori?

Imamo i još jedan podatak, Cerića je zamijenio Kavazović.

“Mi smo potomci Osmanlija” – reis Kavazović

On je jednom prilikom, čini se da je to bilo prilikom posjete Erdgoanam pao ničice i  kazao kako su Bošnjaci potomci Osmanlija. I niti jedne jedine reakcije ljevice. Šuti ljevi Komšić, šuti tata Taranta, šuti Peđa ko  zaklan ,ko Koljović ne ko Kojović, šuti sva ta lažna džihadistička šminka.

Na sve ovo gore oni šute.

Smijemo li dakle zakljućiti da Bošnjaci nemaju ne samo rezervnu domovinu, nego imaju i rezervnu naciju i da bi se u BIH Predsjedništvo trebao birati jedan Turčin , jedan Srbin i jedan Komšić?

 

Iz izjava gore popisanih, ako ćemo se pozivati na njih, izgleda da smijemo.

Jer o kojoj političkoj korektnosti i pravu slobode govora govorimo ako prvaci u Bošnjaka tvrde da su Bošnjaci Turci i da im je majka Turska, ako im umirući vođa ostavlja zemlju Turcima i tvrdi da je ovo zemlja El Fatihovih Sinova, ako im reis tvrdi da su potomci Osmanlija, ako vrtiće imenuju po turskim serijskim ubojicama i djecu odgajaju učeći ih da je to ime veliko, ako imaju manifestaciju “Dani Turskog djeteta” ako je sve to dozvoljeno njima javno tvrditi,  zašto je nekome primjerice nekome turskome prolazniku, promatraču, putopiscu, Ćelebiji našeg vremena, koji to sve vidi i percipira zabranjeno reći: “Sorry dečki kaj smetam, al daj prestanite lagati,  vi ste bolan Turci i vaša majka je Turska, turskog mi djeteta, el Fatiha mi moga i vašega o potomci Osmanlija, o Turci, o Bošnjaci!”?

 

Ima li netko da nam odgovori u Bošnjaka, jeste li baš sigurni toliko da nemate rezervne domovine niti rezervne nacije? I ako da možemo li čuti kontraargumente? A a ko ne, onda šutite. I ne napadajte nas što kad to tvrdimo citiramo vaše predsjednike, prvake, reise i tete iz vrtića.

P.S: Može li Plenković precizirati svoje apele i kazati nam da vjeruje u pomirenje Hrvata s Erdoganovom idejom neoosmanizma?

guest
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
1 mjesec prije

Reis cerić priča gluposti kao i uvijek nek mu babo ide u tursku ja ostajem u hercegovini

OdroN _ na _ puTu
OdroN _ na _ puTu
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
1 mjesec prije

pa i ovim su bosanskim katolicima prije stotinjaK godina rekli da su HRVATI,
pa im sad nemozes pojasniti da oni to NISU !!
Cak i GENETSKA ISTRAZIVANJA kazu da nisu ni slicni, ALI JOK – oni hoce da budu HRVATI i to ti je !!

Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
1 mjesec prije

Ceric, BAKIR, komsic, dzamije, hidzab…..SVE SU TO TRAGOVI ZLOCINACKE KRVAVE OTOMANSKE VLASTI U BOSNI KOJE TREBA ZBRISATI…

Mulla Bakir
Mulla Bakir
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
1 mjesec prije

Nego reci ti meni jesi li upamtio da si Bošnjak sa onih plakata odnedavno pred popis stanovništva. trebali opet lijepiti plakate ili se možeš sjetiti da si Bošnjak na sljedećem popisu stanovništva. A tko bi ga i upamtio kad svako malo mijenjaš to jbg. Samo što ste postali Bošnjaci sad opet morate biti Turci. Izgleda to se vrti u krug 🤣

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
1 mjesec prije

Hrvati nastanjuju ove prostore od stoljeća 7.,vi ste izdali svoj narod i stotinama gofina ga ugnjetavate, sramite se, sudit će vam Bog za sva zlodjela.

Phoenix
Phoenix
1 mjesec prije

Bolesno!

Realno
Realno
1 mjesec prije

Politicari ponekad svasta izvaljuju primjer Milanovic:) a bosnjaci vise navijaju za Tursku iz nekog zezanja prema hrvatima i srbima. 99, 9 % bosnjaka nezna 5 rijeci turskog. Vjerski lideri naravno teze velikim vjerskim centrima bio on Istanbul, Vatikan ili Moskovska patrijarsija

Kifla lend
Kifla lend
1 mjesec prije

Srbi pravoslavci su bolje prosli 500 godina pod turcima nego 5 godina u katolickoj NDH

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kifla lend
1 mjesec prije

Eto sve pjevaju kako im je bilo za vrijeme turske lijepo.
Života ti ne s.e.ri

HrvojeHrvatinić🇭🇷
HrvojeHrvatinić🇭🇷
1 mjesec prije

To su vam čergari,nomadi i oni jesu turčići šatoraši a Bejiha nije nikada bila njihova niti će biti jer su potomci turskog nakoota iz Azije! Ratko jedne prilike kaza u Srebrenici”osveta za dahije”pa vi vidite,čergari se nakitili izmišljenim imenima,izmišljenim jezikom,izmišljenom povjesti itd.

Radojko
Radojko
Šta ti kažeš na ovo?  HrvojeHrvatinić🇭🇷
1 mjesec prije

Svabe primise ih kao cistu germanska rasu u SS Handzar a nas srbe u logore potrpase. Svabe valjda su znale koje etnicki cist a ko ne, u SS Ljoticevci i Nedicevci nisu mogli iako su zarko hteli jer su smatrani nizom rasom od Himmlera

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 mjesec prije

Tzv. Bošnjaci po svom identitetu i jesu Turci, a bili su to i imenom dok AU Monarhija nije zauzela BiH. Tada su se preko noći, kao stari i poznati oportunisti, javno počeli izjašnjavati kao muhamedanci, dok su tajno i u srcu i dalje bili Turci. Sada se kao odriču turskog imena, ali ne i turske ostavštine. Samo su toj svojoj turskoj ostavštini, odnosno sebi, dali novo ime tzv. bošnjak, da bi tim imenom mogli svojatati prošlost i budućnost BiH. Neka mi netko kaže što su oni to promijenili u svom identitetu sada kada su kao nekakvi bošnjaci, u odnosu na onih skoro 500 godina kada su se izjašnjavali kao Turci? Gotovo ništa! Promijenili su samo ime, dok im je identitet i dalje turski. Nedvojbeni zaključak je da tzv. bošnjaci i jesu Turci, glavom i bradom.

Istina
Istina
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

To nije jednostavno istina to sto pises Muguri.
Bosnjaci nikad nsu strane vojske docekivali sa cvjecem kao zagrepcani uvjek bi se suprostavljali koliko su mogli isprva. Bilo to Osmansko carstvo Bosna je pala dosta godina poslije Srbije pod osmanlije ili otpor Austrougarskoj citaj Hadzi Lojo ili otpor krstaskim ratovima jos prije svaga toga. Vec pod okupacijom su se snalazili DA da opstanu ali strane vojske nikad nisu decekivali sa cvjecem nikad

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Istina
1 mjesec prije

Bošnjaci kao narod nikada nisu postojali. Bošnjak kao regionalni naziv za čovjeka iz Bosne je zaživio tek okupacijom BiH odstrane Turaka. Dok su Bošnjani (slavenski regionalni naziv za Hrvate i Srbe na tlu BiH) pružali otpor svakom okupatoru u mjeri kojoj su to mogli. Najmanje su pružali otpor turskom okupatoru jer su se neki među njima zaželjeli kruha bez motike. Upravo ti što se zaželješe kruha bez motike prodaše svoj identitet i vjeru za tursku večeru, te postadoše Turci (kolokvijalno potturicce). Od tih izdajica potječu današnji tzv. bošnjaci.

Istina
Istina
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Vjera kao vjera Abrahamova nijedna ne potice sa ovih prostora nego sa Bliskog Istoka. I za katolike malo malo vele na BG medijima da su se pokatolicili za benifite posebno vi iz zap Hercegovine i Dalmacije. Na onoj njihovoj gledanoj Cirilici malo malo o pokatolicavanju. Pa za svaku naciju mozes reci da je kao neki regionalni naziv nastala ah ne Hrvati su dosli iz svemira:)

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Istina
1 mjesec prije

Ja koliko znam, a znam dobro, na tlu Hercegovine u prošlosti nije bilo nikakvog pokatoličavanja pravoslavnog stanovništva, osim sramne epizode za vrijeme NDH. Međutim za razliku od pokatoličavanja, itekako je bilo popravoslavljivanja katoličkog stanovništva, a što je najviše dolazilo do izražaja u istočnoj Hercegovini u vrijeme Osmanske imperije. Najveća katolička biskupija, ona trebinjska, je danas skoro bez katolika jer su cijela katolička sela popravoslavljena za vrijeme Turaka. A što se tiče razlike između naziva Hrvat i Bošnjanin/Bošnjak/Bosanac, dovoljno je reći da je Hrvatska ime dobila po Hrvatima, dok su Bošnjani naziv dobili po Bosni. Dakle, razlika između etničkog i regionalnog imena je očita za one koji žele vidjeti.

Radojko
Radojko
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Pa dobro sad ti nisi bas neutralan kada je u pitanju pokatolicavanje:) A kao pravi balkanac neiskren si i navlacis na svoju stranu.
Pogledaj malo sta govori hrvat Goran Saric o tome hehe. Aljbanci se uvek pitaju zasto vecina srba I hrvata imaju ista prezimena pa i imena pa im tesko razlikovat. Ja znam zasto imaju a i iskreni Goran Saric hehe

Last edited 1 mjesec prije by Radojko
Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Radojko
1 mjesec prije

Ne navlačim na svoju stranu nego iznosim povijesne činjenice. Katolici su za vrijeme Osmanske imperije prelazili na pravoslavlje iz čisto pragmatičnih razloga. Pravoslavci su za razliku od katolika bili priznata vjera u navedenom carstvu te su bez “ahdnama” mogli ispovijedati svoju vjeru kao i graditi crkve. Za razliku od pravoslavaca, katolici nisu smjeli graditi crkve i imali su pravo na vrlo ograničen broj svećenika. To je bila dobra podloga za prelazak s katoličanstva na pravoslavlje.

Radojko
Radojko
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Sam cu reci istoricar Goran Saric poslusaj coveka

OdroN _ na _ puTu
OdroN _ na _ puTu
Šta ti kažeš na ovo?  Radojko
1 mjesec prije

GoraN SariC ?! ha,ha,ha
bas si nasao youtube ”povjesnicara”

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Zločinci i Turci i oni koji su s njima stali na stranu.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Radojko
1 mjesec prije

Gorana Šarića niko ne shvaća ozbiljno jer samo neistine govori, ništa nije utvrđeno na logici ni na dokazima. On je prije Srbin, a ne Hrvat ali nije ni to nego smeće jugoslavensko.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Turci su tolko štete nanijeli Hrvatskom narodu da se ne može ni opisati. Popravoslavili su i muslimalizirali Hrvate. Protjerali sa prostora i doveli Vlase koji su se popravoslavili.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Istina
1 mjesec prije

Kad su Hrvati prihvatili kršćanstvo to su napravili na svoj nalog slobodnom voljom i svi zajedno. Dok ste vi izdali svoj narod i uzeli vjeru agresora i zajedno s tim okupatorom još nanosili štetu Hrvatima.

Srki
Srki
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Hrvata i Srba uopce nije bilo u BiH do sredine 19 stoljeca,pises obicne gluposti pokusavajuci da trolas.Jeftino i providno.

Last edited 1 mjesec prije by Srki
Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Srki
1 mjesec prije

Jedino koga nikada u etničkom smislu nikada nije bilo na tlu BiH su tzv. bošnjaci, dok je Hrvata i Srba itekako bilo u BiH. Bez Hrvata i Srba te turske okupacije BiH ne bi bilo ni današnjih tzv. bošnjaka. Vi ste naš kukolj.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Srki
1 mjesec prije

Ti očigledno živiš samo u džamiji kad je to sve što znaš.

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Zaželjeli se kruha bez motike !? Znači svi postali age I begovi koji su prihvatili Islam?? Vlastela je postojala I prije Turaka,samo je poslije vlastela bila druge vjere.Skoro svi ostali su bili sirotinja I jedva preživljavala.Veći su nameti bili u Hrvatskoj,poznata Seljačka buna.Na prvom popisu u BiH za vladavine Austrije ne spiminju se ni Hrvati ni Srbi,neko katolici I ortodoksi.Ima li igdje na svijetu da vjera određuje naciju?

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Loš đak
1 mjesec prije

Ima u BiH gdje su muslimani postali u nacionalnom smislu Muslimani. Nigdje u svijetu nije zabilježen takav slučaj. Inače su se AU popisi vršili po vjerskoj a ne etničkoj kategoriji, pa odatle katolici, pravoslavci i muhamedanci. Kada je kasnije u K SHS napravljen prvi popis po nacionalnoj osnovi, Hrvati su se izjasnili kao Hrvati, a što nije bio slučaj s današnjim tzv. bošnjacima. Vi ste se i tad izjasnili kao muslimani.

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

1900.g. kat. crkva je odlučila da se svi katolici u BiH pišu kao Hrvati.Nismo imali političku moć da se izjașnjavamo kako želimo.Bilo je I prelazaka na katoličanstvo muslimana devedesetih I svi postadoše preko noći Hrvati.Vidiș da je I kod vas vjera=nacija.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Izdajice naroda, i još su ugnjetavali zajedno s Turcima

Mulla Bakir
Mulla Bakir
Šta ti kažeš na ovo?  Istina
1 mjesec prije

Kako niste dočekivali? Jeste li dočekali Turke i rado se thurčili A u drugom svjetskom ratu mahom ste bili stašeu. Pa čak i u ovom ratu bacali ste cvijeće na Srpske tenkove u Stocu Ali vas ovi nisu htjeli uz sebe.

Ko nam kaze
Ko nam kaze
Šta ti kažeš na ovo?  Mulla Bakir
1 mjesec prije

Pa I vi ste bacali cvjece po Vlasicu na srbe 93 pa ih 95 na Vlasicu napadali zajedno sa bosnjama. A svako je imao vojnike u svim vojskama ovdje, da su svabe pobjedile u Srbiji bi danas bili ponosni na Nedica. Pa vi ste se polatinili i prodali Peruna pa cas bili katolici cas pravoslavci zadnjih par stotina godina. Al tako je to na Balkanu niko ne gleda sebe sam komsiju

Mulla Bakir
Mulla Bakir
Šta ti kažeš na ovo?  Ko nam kaze
1 mjesec prije

U redu je to što kažeš da smo nekad bili mnogobošci pa postali kršćani. Istina! Ali nikad nismo bili pravoslavci ako nisam u pravu daj argument ne lupaj gluposti. Što se tiče ovog Travnika znaš i sam da nismo bacali nikakvo cvijeće nego smo kao Hrvatska vojska predali se srpskoj vojsci. To jest od dva zla birali manje. ako je to uopće bilo u Travniku sad nisam siguran ali negdje u srednjoj Bosni jest.

A sad ti reci jesam li ja nešto slagao u gornjem komentaru?

OdroN _ na _ puTu
OdroN _ na _ puTu
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

. . . .među “običnim“ katoličkim pukom u Bosni i Hercegovini, jednako kao i među inteligencijom predvođenom franjevcima, sve do katoličkih velikohrvatskih akcija pod vodstvom Josipa Stadlera osjećala se bošnjačka nacionalna svijest, i ona se još zadržavala sve do zamaha hrvatskog nacionalno-socijalnog pokreta pod vodstvom Stjepana Radića. Ne dakle samo bošnjaštvo kao oznaka pripadnosti zemlji Bosni, nego kao nacionalni osjećaj, nacionalno opredjeljenje . . .,

. . . ‘Hrvatstvo’ je za bosanske katolike etiketa relativno novijeg datuma, čija je pojava prekinula višestoljetno bošnjaštvo bosanskih katolika i ime Bošnjak, u novijim nacionalnim preplitanjima, time je predano narodu koji to ime zaslužuje manje ili jednako od bosansko-hercegovačkih katolika i čije je bošnjaštvo – u većini manifestacija – perverzija onoga koncepta bošnjaštva koji se njegovao stoljećima. . . .

Mulla Bakir
Mulla Bakir
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
1 mjesec prije

To možda po najnovijim povijesnim knjigama Bošnjaka. dolaskom Austrije u 19. stoljeću je pokušano nametanje nacije Bošnjak Ali to im nije uspjelo iz prostog razloga jer su Hrvati i Srbi već bili formirana nacija. Dok su muslimani to s gnušanjem odbacili kao nekakvu glupost zapadnjačkih običaja. A priče o Bošnjacima kao naciji iz srednjeg vijeka je presmiješno. uopće pojam nacije je produkt 19. stoljeća u Europi.

Loš đak
Loš đak
1 mjesec prije

Nikada Kavazović nije izjavio da smo potmci Turaka.Padanje ničice osim Bogu strogo je zabranjeno u Islamu,I to bi ga izvelo iz vjere.Ostavljanje u amanet znači da pripazi,vodi brigu o nečem,a ne da ostavlja državu nekome na upravljanje.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Loš đak
1 mjesec prije

Jaro snimak ima na you tube i ja nisam vjerovo bio sam glup kao ti sada

Juraj
Juraj
1 mjesec prije

Oni su jednistavno domaći ljudi koji su otomanski kvislinzi. Sve je to ok! Treba prežvjeti rođo… Problem je što su i danas kvislinzi te podupiru kolonijalnu upravu (OHR) i potiču umrežavanje Turske, Irana i ostalih zemlje poznate po “čuvaju ljudske slobode i dostojanstva”. Nije problem što ste bili (ideološki) tumor ove zemlje, nego što ste to ostali. Ali što je nastalo poslje Holiday-Inna, propast će prije nego što otvore novu filijalu u BiH. LaHku noć, Mošnjaci, nema još dugo silovanja drugi autotohnih naroda u BiH.

Mulla Bakir
Mulla Bakir
1 mjesec prije

cccccc sada ste Turci… A nedavno ste promijenili naciju u Bošnjak. E dugo vam je i bila brate.
🤣🤣

Gox
Gox
1 mjesec prije

Kad krscanska Evropa stoji na strani Bosnjaka, onda mozes mislit koliko su ograjisali hrvati i srbi u svojoj politici i svom ponasanju.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nista-od-nove-runde-pregovora-o-izbornoj-reformi-u-bih-brisel-nije-izasao-u-susret-zagrebu/220511048

Last edited 1 mjesec prije by Gox
SejdoKralj
SejdoKralj
1 mjesec prije

Vidi ovog Kavazovića na slici – čisto zlo!

mbmb
mbmb
Šta ti kažeš na ovo?  SejdoKralj
1 mjesec prije

Bosnjaci lazu zato sto su bosnjaci.

Kvico
Kvico
1 mjesec prije

SDA islamisti zele BiH,ali cilu,pritvorit u Tursku ispostavu to je jedina istina koja je potkripljena amanetom.

Loš đak
Loš đak
1 mjesec prije

Velike,možda I najveće zasluge što su nekad Muslimani,a sada Bošnjaci posebna nacija imaju katolička I pravoslavna crkva.Obe su poticale protjerivanje muslimana sa područja gdje njihovi vladaju, I uslovljavali pokrștavanje da bi bio Hrvat ili Srbin.Kad te neko napada radi vjere,to ima suprotni učinak.

Mulla Bakir
Mulla Bakir
Šta ti kažeš na ovo?  Loš đak
1 mjesec prije

Ha Ha A kad je to bilo majke ti? možda za vrijeme Otomanskog carstva?
Ili???

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  Mulla Bakir
1 mjesec prije

Lika je bila većinom muslimanska, Osijek tako|er ,bilo ih je I u Dalmaciji.Kad su se Turci povukli bilo je poksti se ili seli.Iako su to bili domaći samo druge vjere.U Srbiji Beograd muslimanski,Užice oko 90% muslimani bili.I poslije ratova,progona,ubijanja treba po nekima da se izjasne jesu li Hrvati ili Srbi ??