Published On: Čet, srp. 12th, 2018

JEDNO SU LJUDI DRUGO JE POLITIKA: Zašto mi dragi Brko trebamo političko Sarajevo? I zašto ono treba Široki? Osim za maltretiranje

Gradonačelnik Širokog Bijega Miro Kraljević ogradio se od navijača, koji su nakon pobjede reprezentacije Hrvatske u srijedu navečer u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji vrijeđali Bosnu i Hercegovinu, na ulicama tog grada.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimke na kojima skupina navijača iz Širokog Brijega vrijeđa Bosnu i Hercegovinu, te skandiraju da mogu bez Federacije BiH, nakon što se pobjedom nad Engleskom Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala u finale Svjetskog prvenstva, piše agencija Patria.

Gradonačelnik Kraljević je rekao da postoje skupine navijača koji prave izgrede na sportskim događajima, ali da je siguran da ti navijači ni sami ne znaju zbog čega to rade.

Takvi navijači, dodao je, ne predstavljaju svoj klub na pravi način, bez obzira o kojem klubu se radilo.

”Širokom Brijegu je potrebno Sarajevo, kao što je Sarajevu potreban Široki Brijeg”, rekao je Kraljević za agenciju Patria, dodajući da sport mora biti odmor za obitelj, a ne izvor tenzija.

Lijepo je ovo što je Kraljević rekao. Obitelj , daljinjski, malo janjetine, i ide to.

No neka netko javi Kraljeviću, a i ostalim HDZ-ovcima kojima je politički obzor širi od daljinjskog, i jednog metra janjetine sljedeće: 

1.Patria je agencija koju CIA dovodi u vezu s terorizmom. I Patriji se ne daju izjave. Shvatila je to i US ambasada pa bi mogli i naši.

2. Zašto Široki treba Sarajevo? Šta to daje Sarajevo Širokom osim što mu jamlja? Kvalitetno obrazovanje? Priliku za dobar posao i lijep život u uređenom tolerantnom gradu?

3.Sarajevo je moderni kasap Širokog i ostatka FBIH, kojima otima iz dana u dan. U njeg (Široki)  šalje inspekcije. I to je sve što šalje. Jer u pravilu otima. To isto Sarajevo uspjesi Širokog ne vesele. Dapače dočekuju ih s nevjericom i čuđenjem. Ako i slavimo oni kažu “ustaše slave”.

4. Otpor našeg naroda prema sarajevskoj majorizaciji je logičan i politički je potpuno očekivan.  Napadati . pojedine navijače za nerede, za skandiranja  debilnih ustaških idiotluka je u redu. To se mora zaustaviti. Jer takvi nam zabijaju autogolove u našim najvećim pobjedama, kao npr. sinoć,  ali onoj široj navijačkoj masi zabranjivati da izraze svoj stav o ovoj i ovakvoj političkom šovinizmu Sarajeva je protuustavno.

5.Legitimno je nešto voljeti ali i ne voljeti. Mi ne volimo one politike koje nam žele nametati i otimati. Skandiranje Širokobirježana je u tom smislu posve prirodno. Otpor sili. Jer ne želimo biti potlačeni lacij.

Zašto Miro Kraljević to želi zaustaviti? Zašto daje izjave Patriji? Nemamo pojma,

Možda mu je uvaženi zastupnik Dario Knezović to trebao objasniti. Naš zastupnik. Al kako ne znamo da Knezović uopće postoji, osim kao virtualna osoba, i kako je poznato da taj ništa ne govori, dakle čovjek postoji šutnjom, kako će onda Kraljeviću objasniti ako stalno šuti?

Dario Knezoviću, pojavi se, smogni snage, progovori oca mu, pojasni čovjeku. Pa plaćamo te da pričaš. Ili ti misliš da je to tvoje prirodno pravo. To da šutiš?

Trebao si odmah reći.

Poskok.info