Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Zašto iranski “aktivisti” na Starom mostu nisu protestirali za ljudska prava Iranki i Iranaca?

Must Read

Neupućeni novinari iz susjednih zaostalih dijelova Bosne (onih pod SDA kontrolom) izvještavaju nas kako su  iranski pazi sad boga ti “aktivisti” su postavili ogromnu palestinsku zastavu na Stari most u Mostaru, uz povike “Sloboda Palestini”.

Nikada nitko nije čuo da u Iranu postoji bilo kakav aktivist osim mrtav ali par malih mozgova iz SDA prćije odlučilo se malo zajebvati s novinskim agencijama u državi koja nije samo Iranska, niti samo bošnjačka. Nego je i naša i srpska.

Dakle, dok u njihovoj domovini ubijaju hip hopere i guše slobodu govora, iranski “aktivisti” su došli u BiH kako bi širili poruke o slobodi – ali ne o slobodi svog naroda, već palestinskog.

Akcenat je na  slobodi Palestine i slavnoj borbi Hamasa nikako na pravu malog Iranca da slobodno uči, diše, misli, da sklada a da mu pri tome ne prijeti mač ludog šefa države.

ProHamas mediji, oni na kojima su Zapadne ambasade rado viđene naivčine od gostiju, su ih nazvali iranskim aktivistima, no pitanje koje se nameće jest – jesu li oni zaista aktivisti ili režimska bagra iranskog režima?

S obzirom na represivne mjere iranskog režima prema umjetnicima, ženama i svim disidentima, teško je povjerovati da bi pravi aktivisti imali slobodu putovati i protestirati izvan Irana. Oni koji podržavaju palestinske slobode, ali šute o zločinima svog režima, zapravo su produžena ruka istog tog režima.

Širenje šerijatskih ideja

Ako su ti tzv. aktivisti stvarno došli širiti poruke o slobodi, zašto se boje podići transparent s natpisom “Sloboda govora Iranu” “Sloboda umjetnicima Irana” pored palestinske zastave? Možda zato što su u Mostaru prisutne iranske špijunske ćelije, one koje odlazeći reketar iz Cikotićeve ambasade, ekspert za plinovode i komunalije gospodin Murphey ne smije prozvati? Možda zato što se te iste ćelije infiltriraju u institucije poput US ambasade, OSCE-a i USAID-a?

Režimski predstavnici

Ovi iranski aktivisti, koji su došli u Mostar, nisu borci za ljudska prava. Oni su produžena ruka režima koji bi, da može, u BiH ubijao hip hopere, gušio slobodu govora i nametao šerijatske zakone kao u Iranu. Neodgovorno je od europskih i bošnjačkih medija nazivati ih aktivistima. Ako su zaista aktivisti, neka pokažu hrabrost i postave transparent za slobodu govora u Iranu.

Ako je OSCE doista respetkabilna institucija neka upita novinara koji je plasirao riječ “aktivist” otkud mu podatak da se radi o aktivistima? Pogotovo otkada je MVP liberalizirao režim ulaska u BIH iz Irana pa tu dolazi tko god stigne. I o njima BIH vlasti naravno ne znaju ništa.

OSCE BI MOGAO DOKAZATI DA NIJE OPSJEDNUT SANJOM VULIĆ SLJEDEĆIM PASUSOM TEKSTA:

Mediji trebaju preispitati svoj pristup i zapitati se zašto podržavaju one koji dolaze širiti režimske ideje pod krinkom aktivizma. Ako iranski aktivisti nisu spremni boriti se za prava svog naroda, zašto bi itko vjerovao da su iskreni u svojoj borbi za Palestinu?

 

Dakle, dok iranski šovinisti na Starom mostu dižu palestinsku zastavu, prava borba za slobodu Irana ostaje nevidljiva. Nit aktivizma nit Irana.

Ovo je još jedan podsjetnik na licemjerje i kompleksnost međunarodnog aktivizma. Prava sloboda počinje kod kuće, a oni koji nisu spremni boriti se za svoju slobodu, teško da će iskreno podržati tuđu.

Iranci u Mostaru žele Palestinu slobodnu da nad sobom provede režim baš kakav je u Iranu. Kada bi se Palestinci borili za slobodnu i modernu državu u kojoj ne bi vladala religija nad društvom bi li ovi Iranci vješali ovaj transparent ili možda neki drugi? Recimo “Smrt Palestini”?

- Advertisement -

37 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

37 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Usvojen rebalans Proračuna Mostara, Statut povučen s dnevnog reda, je li SDA zaustavila prodaju nekretnine u Sjevernom logoru zbog nacionalnosti investitora?

Mostarsko Gradsko vijeće je na današnjoj sjednici usvojilo Rebalans Proračuna za 2024. godinu, dok o Statutu Grada Mostara vijećnici...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -