Published On: Sri, lis 12th, 2016

Zašto hrvatski parlamentarci ne prisile vlast u Federaciji na smjene FTV Goebbelsa?

Hrvatski zastupnici u parlamentima BIH i FBIH nisu zaprijetili blokadom rada parlamentarnih skupština sve dok se na dnevni red ne uvrsti hitna rasprava o nacionalističkoj pristranosti javnih RTV emitera u slučaj Salmira Kaplana, nesretnog junaka današnjice kojem je Mario Raguž glavom ozljedio nogu. I toliko ga je lupao glavom u nogu da je od silne želje da našteti Kaplanovoj nozi završio na traumatologiji.
Ministrica za ljudska prava gđa Borovac, još uvijek nije objavila izjavu u kojoj osuđuje ovaj brutalni napad ustaše Raguža na miroljubivog Kaplana. OHR šuti u osudi Raguža. Šute Nevladine organizacije, ugledni ljudovi koji se bave medžunarodnim importom lijepih demokratskih standarda u BIH nisu kazali ništa.
Ironiju na stranu. No najbolje bi bilo da svakog hrvatskog dužnosnika u tijelima vlasti netko pretuče, pa da Hrvati, u smislu nekakve borbe za ravnopravnost pokažu nekakvu solidarnost. Praktički to je kao da igraš šaha, neko napravi užasno glup potez, i ti mu kažeš, hajd dobro vrati figuru.
Kaplan je eklatantni dokaz dvostrukih standarda u FBIH. Jednih koji vrijede za wannabe gradžane i dobri nacionalizam i drugih koji vrijede za zločesti hrvatski i srpski nacionalizam.
Šutnja hrvatskih parlamentaraca znak je da oni ne znaju koristiti parlamentarne poluge moći.
Borba za ravnopravnost ne vodi se samo priopćenjima. Institucionalna ravnopravnost, po svakom pitanju nasilja i preglasavanja, nametanja odluka vodi se institucionalnom blokadom sve do postizanja prava. Pravo se ne moli. Ni od Boga ni od Inzka. Pravo se uzima, legalnim i legitimnim sredstvima koje nam jamči ono malo nečeg što je ostalo od Ustava BIH nakon što su se Visoki predstavnici s njim poigrali briškule.
Dakle parlamentarci, drago je nama da je vama dobro, al vaše je da savez i povjerenje koje vam je narod dao branite u svakoj prilici i na svaki mogući način. Je li uvjet da se propaganda FTV-a zaustavi i da Stolac dobije pošteno izvještavanje kao u svakom slučaju nasilja,  blokada rada parlamenta? Ako jest što čekate? Nismo vas birali da čekate.
Ako je naš jedini način otpora, pozivanje gostiju iz hrvatske, da nam kažu koju lijepu riječ, kako bi nama bilo lakše, riječ koju će potom FTV napasti, i ako sami ne znamo kako se provodi otpor kroz institucije, što ćete u politici? Pitajte Kaplana što vam je činiti dalje ako sami ne znate.
Ukratko, ako nam nije dano da imamo poštene izbore u Stocu, što se ne borimo, na pošteno izvještavanje iz Stoca? Ili mi sami prihvaćanmo stanje, u kojem je posve normalno različito izvještavanje ovisno od toga koje je nacionalnosti onaj koji je pretučen. Premda je toj televiziji navodno nacionalno potpuno nebitno. Vidimo kako je to “stvarno tako”.
poskok.info