ZAŠTO HRVATI NEMAJU ENTITET? Zato što su im generali Budimirove pizde

gay-militaryUdruga Zavjet koja se zadnjih mjeseci razmeće pričom o hrvatskoj ravnopravnosti , a koja okuplja dio HVO generalske bulumente ciknula je čim joj se dirnulo u mirovine. Tako naime funkcionira sustav majorizacije. Na principu mrkve i batine. Prvo ti majorizator u liku zlog Zukana prijeti ukidanjem prava. Onda se pojavi “dobri janjičar” koji je na vlast postavljen gaženjem prava naroda kojeg su generali u ratu branili. Taj krelac se zove Živko. Pa ti taj maše mirovinom ako mu se pokloniš. I što čine hrvatski generali? Koji su se izgleda u ratu borili za mirovine a ne za slobodu? Jednostavno se poklone.  Borci za mirovine. Višestruko odlikovani. General jamci.  Listu generala koji su se poklonili bošnjačkoj marioneti, prvom do Komšića, drugom do Vlajkija, Živku Jadnom pogledajte u nastavku: 

 

Kako je priopćila udruga “Zavjet”, potporu Budimiru su dali:

Gen. Željko Glasnović
Gen. Dragan Ćurčić
Gen. Mario Bradara
Gen. Dražen Milić
Gen. Željko Ravić-Rafo
Gen. Mato Bilonjić-Bomba
Gen. Martin Frančešević
Gen. Nedjeljko Obradović
Gen. Miro Grbavac-Ganga
Gen. Ilija Rašić
Gen. Zvonko Sesar
Gen. Milenko Lasić
Gen. Željko Šiljeg
Gen. Antun Luburić
Gen. HV Marko Lukić
Gen. HV Tomo Medved
Gen. HV Darko Rukavina
Stož. Brig HV Marijan Biškić
Brig. Pero Barbarić-Pepi
Brig. Davor Dodig
Brig. Ivan Bago
Brig. Jozo Miličević
Brig. Ivan Sabljić
Brig. Tihomir Buljan
Brig. Petar Barišić
Brig. Stojan Musa
Brig. Duško Grubešić
Brig. Mladen Zebić
Brig. Stanko Knežević
Brig. Marko Stanić
Brig. Draženko Pehar
Brig. HV Mario Bursik
Brig. HV Ivan Rašić
Brig. HV Mirko Brekalo
Puk. Željko Planinić
Puk. Dražen Inić-Tetka
Puk. Vinko Žuljević
Puk. Zvonko Trlin
Puk. Ivan Vulić
Puk. Zoran Zovko
Puk. Ivica Gudeljević
Puk. Mladen Ševo
Puk. Zdravko Šagolj-Piske
Puk. Franjo Cvitković
Puk. HV Ratko Dragović
Puk. HV Mijo Crnoja
Boj. Ilija Kaleb
Sat. HV Damir Damjanović
Puk. Branko Stanić-Krepo

 

Uz svoje potpise poslali su javnosti i patetično pismo koje zvuči kao da ga je pisala šačica zarobljenika ili možda Petar Milića ne navodni generalski ponos hrvatskog naroda u BIH. Šta je sve jadni hrvatski general u BIH spreman pojest za malo mirovine i koliko će još ovakvih ponižavajućih gesta učiniti Budimir samo da spere nesaperivu ljagu sa sebe otkada ga je pojeo Helez?

 

 

“U Ustavu BiH, HVO je na temelju Daytonskog mirovnog sporazuma, priznata vojna komponenta prvotne vojske FBiH, a kasnije i vojske BiH, samo po sebi, podrazumijeva pravedan i pravičan odnos prema pripadnicima HVO-a od strane svih koji se nalaze na čelu institucija, zaduženih za rješavanje problematike braniteljske populacije”, ističu u pismu generali i zapovjednici HVO-a.

“Na žalost, već duže vrijeme vidljiva je tendencija određenih političkih centara moći da se kroz institucije države, branitelje HVO-a, a i sav doprinos koji je HVO kroz Domovinski rat dao u obrani države BiH, marginalizira, kriminalizira, diskreditira, prikaže paravojnim, zločinačkim,…, a to jednostavno ne odgovara povijesnim činjenicama.

Nezakonita i netransparentna revizija, koju provodi resorni ministar Zukan Helez, je samo jedan od najnovijih primjera tih pokušaja. Na žalost, od samog početka ova revizija je smišljeno koncipirana prvenstveno kao “odstrel” pripadnika HVO-a, što je dosadašnja praksa i pokazala. Prostori i područja za koja postoje neoborivi i eklatantni primjeri, da su stradali civili uvedeni u prava kao da su bili pripadnici postrojbi ABiH (najmanje 10.000 osoba), sustavno se i ciljano zaobilaze. Sa druge strane, tamo gdje su pripadnici HVO-a u većini, se šalju polulegalni revizorski timovi, koji izvan svih zakonskih okvira iz prava izvode već revidirane branitelje. Pokazatelji brojki izvedenih branitelja HVO-a iz prava, to na najzorniji način i oslikava.

Uopće ne dvojimo, da i unutar komponente HVO-a ima onih koji su nezakonito uvođeni u prava, i kao takvi koriste nešto što ih ne pripada. Također, za to smo da se svi koji nezasluženo uživaju bilo koje od braniteljskih prava iz istih i izvedu, ali samo i isključivo pravičnom revizijom, a nikako da se u pitanje dovode čast istinskih branitelja i dignitet Domovinskog rata u cjelini.
Mi, hrvatski generali i ratni zapovjednici postrojbi HVO-a, dajemo bezrezervnu potporu predsjedniku FBiH Živku Budimiru, kao najvišem organu izvršne vlasti u FBiH u borbi za prava branitelja HVO-a, i tražimo da isti tretman imaju obje vojne komponente.

Predsjednik FBiH Živko Budimir zavrijeđuje našu punu potporu, jer je svojim dosadašnjim angažmanom dokazao svoj jasan stav kad su u pitanju hrvatski branitelji, te da beskompromisno brani dignitet Domovinskog rata, što prije nije bio slučaj. Dokazi za to su zaustavljanje nezakonite revizije, zaštita zatočenika HVO-a, ukidanje cenzusa, izjednačavanje mirovina u obje komponente,…! I to radi na pravičan, korektan i civiliziran način (za razliku od Zukana Heleza), pri tome niti jednom riječju ili gestom ne omalovažavajući pripadnike ABiH!”, stoji u pismu.