ZAŠTO HRVATI NE SLAVE DAN NEOVISNOSTI BiH? Navršavaju se dvije godine od Komšićevog okretanja mitraljeza prema Mostaru

Bošnjaci su jučer proslavili Dan neovisnosti BiH, a u prilogu Dnevnika TV Herceg-Bosne podsjeća se kako se ovih dana navršavaju dvije godine otkako je Željko Komšić okrenuo svoj mitraljez prema Mostaru, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Prije nego saznate kako su ova dva događaja povezana najprije pročitajte kako je izgledala Komšićeva najava trećeg obračuna s Hrvatima, početkom ožujka 2018. godine.

„Dakle, ja opet mitraljez ovako (gestikulirajući cijelim tijelom op., HMS), a vi opet za cijev – vruću cijev, na drugu stranu“, rekao je Komšić gostujući u „Centralnom Dnevniku“ sarajevske Face televizije.

Na pitanje novinara prema kome je mitraljez okrenut?, Komšić odgovara:

-Pa prema ovome što se radi dole, u Mostaru, rekao je dugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Ugledni neuropsihijatar, dr. Dragan Babić, ustvrdio je kako ovakvo što, makar to bila metafora, može izgovoriti samo psihički nestabilna osoba. Izabran na valu mržnje prema Hrvatima, protuustavno glasovima Bošnjaka na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Komšić je u četvrtak, na svečanom prijemu u Predsjedništvu BiH ponovno krivotvorio povijesne činjenici kazavši kako su se Bosanci i Hercegovci na referendumu 1992. godine zalagali za državu jednakopravnih građana.

-Nitko Bosancima i Hercegovcima nije mogao ubiti nadu niti vjeru u ono u što smo se zalagali. Zalagali smo se za isto ono zašto se zalažemo i danas, za državu jednakopravnih građana, rekao je Komšić, uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH, po treći put.

29. veljače i 1. ožujka 1992. godine održan je referendum o neovisnosti BiH. Referendumsko pitanje glasilo je „Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana naroda Bosne i Hercegovine – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive? Na referendumu za neovisnu BiH nisu glasovali Bosanci i Hercegovci već, budimo precizni, Hrvati i Muslimani, a bojkotirali su ga Srbi i nisu glasovali za državu ravnopravnih građana kako to tvrdi Komšić, već za državu ravnopravnih građana naroda BiH – Muslimana, Hrvata, Srba i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive. Zahvaljujući upravo Hrvatima referendum je uspio, a temeljem njega BiH je stekla neovisnost i međunarodno priznanje, podsjeća Dnevnik RTV HB.

Umjesto priznanja što su BiH izveli iz krnje Jugoslavije, odnosno „Srboslavije“, ustavna prava Hrvata u BiH se i danas brutalno gaze time što im brojniji narod kao njihovog predstavnika nameće upravo mitraljesca i krivotvoritelja Komšića.

-Gospodine Komšiću, smatram da ako već ne živimo u sustavu građanskog nego etničkog predstavljanja, ako Bošnjaci uglavnom biraju Bošnjake, Srbi srpskog predstavnika, uglavnom, smatram da nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika. Mislim da bi to bilo opasno za BiH, ako mogu upotrebljavati rječnik koji vi upotrebljavate, mislim da bi to građanima BiH hrvatske nacionalnosti ogadilo BiH i da bi oni sasvim fino mogli krenuti u to da traže treći entitet, rekao je Komšiću Haris Silajdžić, još 2006. godine.

I onda se čude zašto Hrvati ne slave Dn neovisnosti BiH, zaključuje se u prilogu Dnevnika TV Herceg–Bosne