Published On: Pon, tra 12th, 2021

ZAŠTO HINA PRIČU SKREĆE NA NACIONALIZAM? Nebitno je koje su nacije policajci, tukli su svojedobno i Bošnjake

Slučaj je dobio dodatno na značenju budući su policajci Bošnjaci, a mladićevog zarobljenog oca ubili su pripadnici bošnjačke Armije BiH piše Hina. I dezinformira javnost.

Naime niti jedan portal iz Hercegovine nije stavio naglasak na činjenicu da su policajci koji su pretukli mladića Bošnjaci. Šefovi spornim policajcima su Hrvati.

Natječaj koji su prošli kod zapošljavanja morali su proći i kod Hrvata.

Postoje policijski nasilnici Hrvati. Postoje pretučeni civili Bošnjaci. Upravo zbog tog jer mostarska javnost zna da ova priča nije jednonacionalna nitko se nije bavio nacionalnom pripadnošću policajaca.
Isti policajci , točnije, šira grupa nasilnika u MUP-u u HNŽ radili su nasilje i nad civilima Bošnjacima i Hrvatima i Srbima za što postoje još od ranije snimke na koje nitko nije reagirao. Ovdje se ne radi o obračunu jedne nacije s drugom, nego o činjenici da u mostarskoj policiji rade ljudi koji tamo ne bi trebali raditi.
Nasilje u Mostaru masovno i udruženo osuđuju svi građani bez obzira na naciju.

Nitko se danas nije javio s pravdanjem ovog čina. I Bošnjaci i Hrvati i Srbi žele čistku u mostarskoj policiji.
Hina u BIH već duže vremena ima u Sarajevu dopisnika koji idiotski komentira politička događanja u BIH, čak je otvoreno branio Komšićevo nasilje u BIH.
Sada kada se u Mostaru događa tipično građanski bunt, cijele ujedinjene javnosti oko toga, da siledžije treba protjerati iz policije, isti taj dopisnik skreće srž problema s nasilja na nacionalizam.

Evo i teksta:

Dvojica policajaca suspendirana su u ponedjeljak nakon što su pretukli mladića kojega su zatekli nakon stupanja na snagu policijskoga sata u Mostaru, uvedenog zbog koronavirusa, što je izazvalo oštre osude predstavnika vlasti i javnosti.

U noći na subotu mladića koji se zatekao u Franjevačkoj ulici u Mostaru pretukla su dvojica policajaca, što su snimile i nadzorne kamere.

On se uopće nije opirao policajcima koji su ga najmanje deset puta udarili i bacili na beton ispred ulaza u zgradu.

Nakon toga su ga, po riječima mladića, odveli u policijsku postaju, napisali su mu kaznu, te ga pustili da se vrati kući. Mladiću je, navode lokalni mediji, tijekom noći pozlilo te se obratio hitnoj pomoći koja je utvrdila ozljede.

Mediji u Mostaru su objavili identitet policajaca nasilnika.

Ovaj je slučaj dobio dodatno na značenju budući su policajci Bošnjaci, a žrtva je mladić čijega su zarobljenog oca prema navodima medija ubili pripadnici bošnjačke Armije BiH u mjestu Trusini kod Konjica.