Published On: Uto, pro 28th, 2021

Zaštitite nam Lanu od politizacije koju puštaju mostarluk tapiri. Ti odurni, niži oblici postojanja…

Podigoše se na Badnjak neki mudri mediji i prozvaše   dopredsjedatelja Skupštine HNŽ Tomislava Martinovića  i  premijera Hercegovačko-neretvanske županije Nevenka Hercega  zbog (ne)nagrađivanja uspjeha našeg zlatnog djeteta Lane Pudar.

Onaj tko iole zna što se u pozadini odmah je shvatio nivo ispolitiziranosti napada koji je, par sati kasnije, ”ublažen” proširenjem prozivke i na hercegovačkoneretvansku SDA čiji je očiti freelancer i radikalni populist Amir Šelo pokušao iskoristiti situaciju za ubiranje još jednog propagandističkog poena među naukom mesom.

No djavo nam nije dap mira. Pregledom nekoliko mjeseci starih medijskih izvješća (čak istih tih medija) lako se dolazi do informacija da je upravo prozvani Herceg, zajedno sa SDA-ovim ministrom prosvjete Rašidom Hadžovićem, u uredu primio i, čak u dva navrata, novčano nagradio Lanu.

Još je važno naglasiti da su joj tim donacijama pomogli odlazak na natjecanje s kojeg se vratila ovjenčana medaljom.

Pregledom i niza drugih objava (čak istih tih medija) stječe se očit dojam da je Vlada HNŽ, kakva god ona bila, ipak bila uvjerljivo najsnažniji podupiratelj i promotor raznoraznih sportskih disciplina, kolektiva i pojedinaca, kroz redovita budžetska izdvajanja, kroz interventne donacije, grantove, potpore kroz proziv za sport, itd.

Ispolitizirani  napad koji nismo htjeli komentirati na Badnjak u centar afere uvukao je ovo sjajno dijete koje zavrjeđuje poštovanje i potporu svih nas. A ako ona nešto nije zaslužila nije upravo to. Njen kredo su borba i pobjede. Ne politička kaljuža. Ona je iznad tog. Daleko iznad tog.

No taj pokušaj to je slika i prilika naše žalosne stvarnosti, političke zloupotrebe, neumjesnosti i iskorištavanja iznimnog truda, odricanja i zasluženoga uspjeha mlade Lane.

Pobogu, onaj koji napiše ili izjavi da su HDZ i SDA odbili pomoći Lanu Pudar, dok ju je prepoznao i pomogao Grad Mostar, može biti samo potpuna neznalica ili potpuno opasan maliciozan tip koji računa na površnost ili neznanje primatelja upućene poruke.

Pa tko to onda odnosno koja većina odnosno koja koalicija čini gradsku mostarsku vlast?!

Da se ”opere” pred tom neukom biračkom masom, jučer predsjedatelj županijske skupštine Šerif Špago na vrat na nos ugosti zlatno dijete i uruči joj 5000 KM nagrade (?!)

Da je bar dodao jednu nulu, e to bi bilo nešto za objaviti.

A što se tiče samostrijelca Šele, treba ga s vremena na vrijeme podsjetiti da je upravo njegova stranka odbila podići ruku na Vladi HNŽ da budu jamac za kredit koji je pokojni Ljubo Bešlić dogovorio za izgradnju gradske sportske dvorane još dok Mostar nije imao Vijeće.

Dosad smo, da digoše ruke, mogli imati dvoranu. Danas nemamo dvoranu, ali sanjamo olimpijski bazen.

Lana i njezini uspjesi svjetionik su za svu našu mladost, ponos za sve nas kao društvo, radost i svjetlo nade za ovu bh. stvarnost, opterećenu krizama i nekim politikama koje, uporno i ne birajući sredstva, nastavljaju unositi razdore, nemire i strepnju, nepoštujući, čak i vrijeđajući i vrijeme Božića.

Ne kvarite nam doživljaj.

Zato nismo htjeli komentirati ranije, ali nije moglo proći bez reakcije.

Šelo, Šelo…

 

Poskok.info
guest
nije obvezno
8 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

Nepotreban članak.

HŽV

Neki dan pisete da “bosanci” svojataju Lanu koja je ponosna “hercegovka” da parafraziram prste k sebi bosanci. A sad pisete da nekakav opskudni muslimanski politicar zeli ispolitizirati Lanu . E moj Poskoče “ne zna glava sta ruka radi” p.s. znam da se necete upristojit i dat odgovor nesto kao i šmit visoki predstavnik šmit…

Ćakija

Poskok se zapetljao sam u svoje laži, Podižući kvantitet objava i članaka, kvalitet je drastično narušen. Ja ne uspijem objaviti komentar na 90 posto članaka. E onda se pitam, koja je svrha poskoka, ako JA ne stignem ni komentar ostaviti.

Lana nije Ni Hrvatska, ni srpska, ni muslimanska, nego je Lana majkina i babina/mamina i tatina.

Zdravo!

Zlatni ljiljan

Lana je nasa od svih Bosanaca i Hercegovaca da je htjela da bude Hrvatica išla bi u hr.zato ona je nasa 🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦

Anonimac

Pa kako je krenulu i otice ce iz ove bare pune krokodila….🐏

Anonimac

DOBRO GOVORIŠ LANA TREBA OTIĆ NE U HRVATSKU NEGO AMERIKU AUSTRALIJU ŽELIM NJEN USPJEH I U FINANCISKOM POGLEDU .

Mujo Basinac

Je je je u Hecegovini bolje živi jedan polupismeni obrtnik,nego sveučilišni profesor u Sarajevu.

ANTE ZRNO

Necu citati sto imas reci, samo jedno pitanje zar ovo tvoje izlaganje nedjeluje politicki? Hm Lana vjerojatno Bosansko ime! neodredjeno kao i Damir, Zeljko itd.