Published On: Ned, ožu 13th, 2022

Zarobljeni ruski pilot priznao: “Shvatio sam da meta nisu bili neprijateljski vojni objekti već stambene zgrade, mirni ljudi. Ali izvršio sam zločinačko naređenje”

U procesu izvršavanja zadatka shvatio sam da meta nisu bili neprijateljski vojni objekti već stambene zgrade, mirni ljudi. Ali izvršio sam zločinačko naređenje – rekao je za Newsweek.

Business Insider navodi da je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da civili neće biti na meti tijekom invazije, ali do sada su njegove snage bombardirale više gradova, što je za posljedicu imalo veliku izbjegličku krizu i preko 1.546 potvrđenih ukrajinskih žrtvi.

Kristop, koji je služio kao zamjenik komandanta 47. avijacijskog puka, rekao je da je postavio bombe FAB-500, eksploziv od 500 kilograma koji često koristi ruska vojska. Nedavni video pokazuje dva Ukrajinca kako deaktiviraju sličnu bombu u Černihivu na sjeveru Ukrajine.

– Želim da tražim oproštaj od cijelog ukrajinskog naroda za nesreću koju smo mu donijeli. Učinit ću sve što je u mojoj moći da okončam ovaj rat što je prije moguće, a odgovorne za ovaj genocid nad Ukrajincima privedem pravdi – poručio je.

Kako ističe Washington post, Ukrajina je već imala nekoliko sličnih konferencija sa zarobljenicima u pokušaju da se izbori s ruskom propagandom o ratu.

 

guest
7 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments