Published On: Ned, pro 29th, 2019

Žarić: Sredstva Elektroprijenosa ne mogu ići u proračun, mi imamo plan što trebamo raditi idućih 10 godina

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je u četvrtak, nakon sastanka s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom i premijerom RS Radovanom Viškovićem, da je dogovorena deblokada „Elektroprijenosa BiH“, odnosno 120 od akumuliranih ukupno 180 milijuna maraka na računu ove državne tvrtke.

Matan Žarić, prvi čovjek „Elektroprijenosa BiH“, kazao je za „Avaz“ da je dobro što su premijeri počeli pregovarati i što su postigli dogovor.

-Svim članovima Uprave istekao je mandat, kao i Upravnom odboru. Na idućoj sjednici Skupštine dioničara trebalo bi pokrenuti proceduru imenovanja novog Upravnog odbora i članova Uprave. To je bit i to bi značilo stvarnu deblokada „Elektroprijenosa BiH“ – rekao je Žarić.

Što se tiče odblokiranih 120 milijuna KM, prema njegovom mišljenju, mnogo je bitnije da se napravi dogovor i da tvrtka profunkcionira.

-Sredstva kojima mi raspolažemo su namjenska, ona ne mogu ići u proračun, to je novac za investicije. Mi imamo godišnje, trogodišnje i desetogodišnje planove. Jednostavno se zna gdje će ta sredstva ići i u koje će investicijske projekte biti utrošena – kazao je Žarić.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare