Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

ZAPOVJEDNIK POLJSKE VOJSKE: Moramo se pripremiti za “sukob velikih razmjera”

Must Read

Poljska mora pripremiti svoje vojnike za “sukob velikih razmjera”, poručio je načelnik stožera poljskih oružanih snaga. General Wieslaw Kukula najavio je kako će se broj vojnika na istočnoj granici zemlje povećati sa 6000 na 8000 do kolovoza.

“Danas moramo pripremiti naše snage za sukob punog opsega, a ne za sukob asimetričnog tipa”, rekao je general Kukula. Poljska je u svibnju objavila detalje o “Istočnom štitu”, programu vrijednom 2.5 milijardi dolara za jačanje obrane duž granice s Bjelorusijom i Rusijom.

Bjelorusija i Kina održale su jučer vojne vježbe u blizini poljske granice. Granica s Bjelorusijom također je žarište otkako su migranti tamo počeli pristizati 2021. Bjelorusija je otvorila putničke agencije na Bliskom istoku nudeći novu neslužbenu rutu u Europu. Europska unija odgovorila je kako je potez Minska ciljano osmišljen da bi se stvorila kriza.

Poljske oružane snage su na kraju prošle godine imale oko 190.000 pripadnika. Navedenu brojku planiraju povećati na 300.000 u roku od nekoliko godina./HMS/

- Advertisement -

9 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ne natjecanju za pjesmu Eurovizije (ESC) u Švicarskoj

Švicarska narodna stranka i Demokratska unija (EDU) najavile su referendume protiv državnih davanja EUROSONGU u Bernu, Baselu, Ženevi i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -