Zapovjednik EUFOR-a razočaran izjavama: Ostajemo 100% posvećeni BiH

”Kao vojnik i zapovjednik snaga EUFOR-a nemam namjeru sudjelovati u političkim pitanjima, međutim jako sam razočaran određenim izjavama danim u javnosti u svezi EUFOR-a. Stoga osjećam važnim iskoristiti ovu prigodu i ponoviti da EUFOR ostaje 100% posvećen BiH i europskoj budućnosti koja će neizbježno voditi ka prosperitetnijoj budućnosti svih građana BiH”, kazao je u priopćenju zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Anton Wessely.

”EUFOR je nepristrana, sposobna vojna snaga koju čine vojnici iz 19 država koji rade zajedno sa našim partnerima u BiH. EUFOR će nastaviti izvršavati svoje zadaće nepristrano i prema svim građanima BiH odnositi s poštovanjem i na jednak način”, dodao je.

”Kao sto je većini građana BiH poznato, zbog pogoršanja sigurnosne situacije u svijetu odlučio sam pozvati dio pričuvnih snaga EUFOR-a koje su stacionirane izvan BiH kao pojačanje snagama EUFOR-a u zemlji”, istaknuo je Wessely u priopćenju.

”To smo uradili kako bi snage EUFOR-a u zemlji mogle pružiti brzu i efikasniju potporu svim našim partnerima u BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja. To osoblje je sa sobom donijelo potrebitu vojnu opremu kako bi mogli učinkovito izvršavati dodijeljene zadaće, a građani BiH imali vise pouzdanja u pogledu sigurnosne situacije u zemlji”, zaključio je.

more recommended stories