Published On: Pet, tra 8th, 2022

Zapovjednik EUFOR-a razočaran izjavama: Ostajemo 100% posvećeni BiH

”Kao vojnik i zapovjednik snaga EUFOR-a nemam namjeru sudjelovati u političkim pitanjima, međutim jako sam razočaran određenim izjavama danim u javnosti u svezi EUFOR-a. Stoga osjećam važnim iskoristiti ovu prigodu i ponoviti da EUFOR ostaje 100% posvećen BiH i europskoj budućnosti koja će neizbježno voditi ka prosperitetnijoj budućnosti svih građana BiH”, kazao je u priopćenju zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Anton Wessely.

”EUFOR je nepristrana, sposobna vojna snaga koju čine vojnici iz 19 država koji rade zajedno sa našim partnerima u BiH. EUFOR će nastaviti izvršavati svoje zadaće nepristrano i prema svim građanima BiH odnositi s poštovanjem i na jednak način”, dodao je.

”Kao sto je većini građana BiH poznato, zbog pogoršanja sigurnosne situacije u svijetu odlučio sam pozvati dio pričuvnih snaga EUFOR-a koje su stacionirane izvan BiH kao pojačanje snagama EUFOR-a u zemlji”, istaknuo je Wessely u priopćenju.

”To smo uradili kako bi snage EUFOR-a u zemlji mogle pružiti brzu i efikasniju potporu svim našim partnerima u BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja. To osoblje je sa sobom donijelo potrebitu vojnu opremu kako bi mogli učinkovito izvršavati dodijeljene zadaće, a građani BiH imali vise pouzdanja u pogledu sigurnosne situacije u zemlji”, zaključio je.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
diogen
diogen
1 mjesec prije

to što nema komentara je najbolji komentar

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Hajmo biti realni, svi dobro znamo protiv koga je upereno raspoređivanje tih snaga. Protiv srba i na nagovor bošnjačkog kukanja. Hrvati trebaju biti mudri i izbjeći njihovo ratovanje. Iz svih mjesta gdje je bošnjačka ili srpska većina pametnije je preseliti tamo gdje su hrvati većina da ne budete žrtve onoga što se sprema a to je novi njihov sukob.

borac
borac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Bilo bi dobro po tebe da si u pravu ali ako misliš da će biti igranke ipak pregledaj, podmaži i uglancaj mirotvorca da se ” najbrojniji” uz sufliranje zapadnih mentora nebudu borili do poslednjeg hrvata u bih, vidi šta se dešava u Ukrajuni gdje se zapad bori protiv rusa do poslednjeg ukrajinca.