Published On: Pet, tra 8th, 2022

Zapovjednik EUFOR-a razočaran izjavama: Ostajemo 100% posvećeni BiH

”Kao vojnik i zapovjednik snaga EUFOR-a nemam namjeru sudjelovati u političkim pitanjima, međutim jako sam razočaran određenim izjavama danim u javnosti u svezi EUFOR-a. Stoga osjećam važnim iskoristiti ovu prigodu i ponoviti da EUFOR ostaje 100% posvećen BiH i europskoj budućnosti koja će neizbježno voditi ka prosperitetnijoj budućnosti svih građana BiH”, kazao je u priopćenju zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Anton Wessely.

”EUFOR je nepristrana, sposobna vojna snaga koju čine vojnici iz 19 država koji rade zajedno sa našim partnerima u BiH. EUFOR će nastaviti izvršavati svoje zadaće nepristrano i prema svim građanima BiH odnositi s poštovanjem i na jednak način”, dodao je.

”Kao sto je većini građana BiH poznato, zbog pogoršanja sigurnosne situacije u svijetu odlučio sam pozvati dio pričuvnih snaga EUFOR-a koje su stacionirane izvan BiH kao pojačanje snagama EUFOR-a u zemlji”, istaknuo je Wessely u priopćenju.

”To smo uradili kako bi snage EUFOR-a u zemlji mogle pružiti brzu i efikasniju potporu svim našim partnerima u BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja. To osoblje je sa sobom donijelo potrebitu vojnu opremu kako bi mogli učinkovito izvršavati dodijeljene zadaće, a građani BiH imali vise pouzdanja u pogledu sigurnosne situacije u zemlji”, zaključio je.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
3 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
diogen

to što nema komentara je najbolji komentar

Anonimac

Hajmo biti realni, svi dobro znamo protiv koga je upereno raspoređivanje tih snaga. Protiv srba i na nagovor bošnjačkog kukanja. Hrvati trebaju biti mudri i izbjeći njihovo ratovanje. Iz svih mjesta gdje je bošnjačka ili srpska većina pametnije je preseliti tamo gdje su hrvati većina da ne budete žrtve onoga što se sprema a to je novi njihov sukob.

borac

Bilo bi dobro po tebe da si u pravu ali ako misliš da će biti igranke ipak pregledaj, podmaži i uglancaj mirotvorca da se ” najbrojniji” uz sufliranje zapadnih mentora nebudu borili do poslednjeg hrvata u bih, vidi šta se dešava u Ukrajuni gdje se zapad bori protiv rusa do poslednjeg ukrajinca.