Published On: Sub, kol 3rd, 2019
#3rd | By Desk

Zapadna Hercegovina ponovno otpad odlaže na Uborak

Zbog blokade regionalne deponije “Uborak”, osim Mostara, probleme sa zbrinjavanjem komunalnog otpada imale su i druge hercegovačke općine.

Grad Ljubuški je dobio službenu odbijenicu s Deponije, dok je s područja Širokog Brijega i Gruda neko vrijeme otpad odvožen na posušku deponiju.

Ovih dana ponovo se otpad iz tih općina deponuje na “Uborku”: Potpisan je naime ugovor na 60 dana. Taj period poklapa se s istekom važeće okolišne dozvole 14. rujna.

Ljubuški je čist i uredan grad, mada otpad s tog područja nije odvožen mjesec dana na regionalnu deponiju Uborak. Kratkoročni prekid suradnje nastao je prvo zbog blokade, a kasnije uz službeno objašnjenje zbog kvara sortirnice. Za prikupljanje i odvoz otpada s područja Ljubuškog već 12 godina brine se privatno preduzeće koje je smeće za vrijeme blokade odvozilo na druge deponije u Bosni i Hercegovini.

Smeće se nije gomilalo na ulicama, odvozilo se redovno i s ulica Gruda i Širokog Brijega. Privremeno i na deponiju u općini Posušje, što potvrđuju u Širokom Brijegu. Priznaju da su imali kratki zastoj u prikupljanju otpada, ali su spriječili mostarski scenario, prenosi BHRT.