Published On: Mon, Jun 12th, 2017

ZAOŠTRAVA SE U BANJA LUCI: Crnadak je blokirao sredstva Rusije prema Srpskoj

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su odavno dogovorene stvari u vezi sa klirinškim dugom.

“Što se tiče klirinškog duga, sve je davno dogovoreno, i to u vrijeme kada ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak nije ni znao što je to.

A onda, kada se došlo do završne faze, stranke Saveza za promjene su nastojale na svaki način odugovlačiti taj proces, inače bi sve bilo realizirano još prije godinu dana”, rekla je Cvijanović, reagirajući na Crnatkovu izjavu da ministarstvo kojim rukovodi u slučaju klirinškog duga bivšeg SSSR-a prema BiH ispunjava svoje obveze u najkraćim mogućim rokovima.

Cvijanović je kazala da su stranke Saveza za promjene poznate po tome što su koristile svaku priliku da sa razine BiH blokiraju sredstva namijenjena građanima RS.

“I to je sva istina, kao što je i nesporna činjenica da su Crnadak i njegove kolege iz Saveza za promjene blokirali i aranžman sa MMF-om, iako su entiteti ponijeli na svojim leđima teret velikih i teških reformi, dok su se Crnadak i njemu slični samo slikali, pozirali i prodavali maglu o reformskom kursu vlasti na razini BiH”, zaključila je Cvijanović../HMS/