Published On: Čet, tra 25th, 2013

ZAMIJENILI GA S VUČKOM? Trećeg čovjeka Srbije u Zagrebu primaju svi

Prvi potpredsjednik srbijanske vlade i ministar obrane Aleksandar Vučić posjetit će u ponedjeljak Zagreb, potvrđeno je Hini u četvrtak u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija
Po neslužbenim informacijama, Vučić će se u Zagrebu, osim s potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić koja će mu biti domaćin, sastati s predsjednikom države Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom obrane Antom Kotromanovićem.
Vučić, predsjednik najjače stranke u srbijanskoj koalicijskoj vladi – Srpske napredne stranke (SNS), najviši je dužnosnik aktualne srbijanske vlade koji dolazi u posjet Zagrebu otkako je ona preuzela dužnost u srpnju prošle godine.
Hrvatski premijer Zoran Milanović posjetio je Beograd i sastao se s kolegom Ivicom Dačićem u siječnju 2013. godine. Poslije toga sastanka hrvatski je premijer izjavio kako je bilo krajnje vrijeme da se spuste tenzije u odnosima dviju zemalja. Dvojica su premijera tada razgovarala o otvorenim pitanjima između dviju zemalja, pitanjima izbjeglica, raseljenih, stanarskih prava, procesuranja ratnih zločina, granica i međusobnih tužbi pred Međunarodnim sudom pravde, te gospodarskim pitanjima i europskim integracijama.