Published On: Pon, srp. 23rd, 2018

ZAMALO TUČNJAVA U ZAGREBAČKOJ SKUPŠTINI: Thompsonov odvjetnik prijetio drugom zastupniku: ‘Klošaru, pljunut ću ti u facu’

Zbog nogometnog kluba Dinamo uzburkale su se u ponedjeljak strasti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, pa je tako tijekom aktualnog sata zabilježen manji incident kada je zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Davorin Karačić na spomen Dinama nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića  (Zagreb je naš) unoseći mu se u lice.

“Novi zastupnik Neovisnih za Hrvatsku pozivao je na fizički obračun, prijetio, tražio da se fizički obračunamo izvan skupštine, malo je falilo da stvar eskalira“, izjavio je Tomašević u pauzi.

Tvrdi kako ga je Karačić pozvao sa strane da nešto rasprave vezano uz temu Dinama i Tomaševićeve izjave kojima je optužio Neovisne za Hrvatsku za političku trgovinu, nakon čega je uslijedio incident.

Ovako je to izgledalo.

‘Klošaru mali, pljunut ću ti u facu! … Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami, jel oćeš? Oćemo? Jel oćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, možeš i dva. Klošaru mali. Usta operi svaki put prije nego izgovoriš riječ Dinamo i Davorin Karačić, jesi čuo. Kad nekoga optužuješ za političku korupciju onda reci što je bilo. Bijedniče mali. Kad hoćeš i gdje hoćeš’, rekao je Karačić Tomaševiću u situaciju koju su smirivali zaštitari.

‘Neće me zastrašiti’

Tomašević je podsjetio kako je Zagreb je naš tražio da se u zaključak oko Dinama uvrsti zabrana korištenja stadiona za poslove preoblikovanja kluba u dioničko društvo, a sličan je zaključak imao i klub Neovisnih za Hrvatsku, ali ga je povukao uoči imenovanja njihove zastupnice na čelo Gradskog ureda za kulturu.

“To me neće neće zastrašiti da govorim ono što mislim te i dalje zastupam teze koje smo obećali  biračima, a jedna od njih je demokratizacija Dinama“, istaknuo je Tomašević.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, kao i ostali gradski zastupnici, osudili su neprimjereno ponašanje.

“Osuđujem bilo koji oblik nasilja gdje god on bio, na ulici ili u drugom parlamentu Republike Hrvatske”“, kazao je Mikulić dodavši kako nije ništa vidio jer je vodio sjednicu, već je samo čuo prepirku koju nije razumio.

Mikulić je pozvao zastupnike na primjereno ponašanje i rječnik . “Onako kako se mi ponašamo u parlamentu, to će biti slika parlamenta prema van”, kazao je.

Thompsonov odvjetnik

Inače, Davorin Karačić je odvjetnik Marka Perkovića Thompsona, a u Skupštinu je ušao kao zamjena Ani Lederer iako je na listi Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića bio tek na desetom mjestu.

Na svojim društvenim mrežama često se obračunava s ‘jugoljevičarima’, ‘kriptočetnicima’, ‘jugo pacovčadi’, a sasvim jasno iskazuje i svoje stavove po pitanju migracija, gay zajednice i svega ostaloga što je najčešće temelj rasprave između ljevice i desnice.

Pošalji ovaj članak prijateljima: