Published On: Čet, lip 9th, 2022

ZAKON O PRIPADNOSTI JAVNIH PRIHODA Klub Bošnjaka u Domu naroda popustio Konakoviću, Hrvati jedini dosljedni

Predizborna kampanja u bošnjačkim strankama je već počela. Dokaz je danas održani nastavak 18. sjednice Doma naroda Parlamenta federacije BiH na kojoj prijedlog Zakona o dopuni Zakona o pripadnosti javnih prihoda nije dobio potporu većine izaslanika.

Ovim dopunama je bilo predviđeno da se s primjenom umanjenog koeficijenta pri raspodjeli javnih prihoda za Županiju Sarajevo počne ove, a ne početkom naredne godine,piše RTV Herceg-Bosne.

No, kako dopune zakona nisu usvojene sarajevska županija će na uštrb ostalih 9 sve do kraja ove godine i dalje kod raspodjele novca uživati u povlaštenom koeficijentu 2.

Elmedin Konaković predsjednik Naroda i pravde čija je stranka u Županiji Sarajevo na vlasti zadovoljno trlja ruke. Proračun se puni po koeficijentu 2 dok su izaslanici suparničkih stranaka iz SDA, SBB-a i SDP-a ( stranka koje su glasovale za smanjenje koeficijenta Županiji Sarajevo s početkom primjene od 2023.godine ) još jednom pokazali koliko su nedosljedni.

Klub Hrvata ( dopune je predložio izaslanik Ivo Tadić ) je još jednom bio jedini konstruktivan klub naroda u parlamentu.

Dokaz tome je priloženi video snimak glasovanja koji stanovnicima županija izvan sarajevske može poslužiti da upitaju svoje izaslanike (iz kluba Bošnjaka prije svih) zašto rade protivno njihovim interesima….Ako Vam budu htjeli objasniti (video na 1:27min ).

/HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare