Published On: Pon, srp 16th, 2018

ZAKON O IZBORNIM JEDINICAMA FBIH U četvrtak sjednica Doma naroda FBiH na kojoj će Bošnjaci pokušati FBiH pretvoriti u unitarni entitet

Sjednica će biti održana u četvrtak, 19. srpnja, u 13 sati. Bradara je sjednicu Doma naroda zakazala gotovo mjesec dana nakon što je bošnjačka većina u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH usvojila ovaj zakon.

Predsjednica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara zakazala je izvanrednu sjednicu tog zakonodavnog tijela na kojoj će se raspravljati i glasovati o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

Sjednica će biti održana u četvrtak, 19. srpnja, u 13 sati. Bradara je sjednicu Doma naroda zakazala gotovo mjesec dana nakon što je bošnjačka većina u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH usvojila ovaj zakon.

Bošnjačka javnost je pokušavala spinovati da je bilo niezvjesno hoće li će Bradara, kao članica HDZ-a koji se od početka protivi ovom prijedlogu zakona, uopće zakazati sjednicu. Ipak, to se, kako je uostalom i sama Bradara najavljivala, dogodilo.

Ostaje nam vidjeti hoće li se ovaj zakon uistinu i usvojiti, budući da je riječ o protuustavnom zakonskom aktu, koji derogira nadležnosti države BiH u odnosu na entitet Federacija BiH.

Cilj predloženog zakona je osigurati da bošnjačke političke stranke mogu u cijelosti ovladati Domom naroda FBiH, odnosno da dobiju kontrolu i nad hrvatskim Klubom izaslanika u Domu naroda FBIH, s obzirom na to da već u potpunosti kontroliraju bošnjački, srpski i Klub ostalih.

Preuzimanjem kontrole i nad Klubom Hrvata, bošnjčka politika bi u cijelosti ovladala Federacijom, koja bi time defakto postala bošnjački nacionalni entitet.

Preloženi zakon, suprotno odluci Ustavnoga suda BiH u predmetu “Ljubić”, određuje da se iz svake županije bira izaslanik u Dom naroda iz svakog konstitutivnog naroda, što je Ustavni sud BiH osporio.

Bošnjačka javnost pak ne brine puno o tomu što je Ustavni sud odredio, nego silom pokušavaju promijeniti ustavno-pravni karakter FBiH, a time i BiH.

Bošnjački cilj je zapravo legaliziratzi “fenomen Komšić”, odnosno izbor hrvatskih političkihg predstavnika bošnjačkim glasovima.

J.G. / Dnevnik.ba

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare