Published On: Sri, tra 12th, 2017

“Zajedno za Vukovar”: Hrvatski navijači napravili spektakularnu bakljadu i položili svijeće

Fotografija Vukovarski Vodotoranj - Simbol hrvatskog zajedništva.

Jučer je više pripadnika hrvatskih navijačkih skupina položilo vijence i svijeće kod spomen doma “Ovčara” i kod spomenika poginulim braniteljima Vukovara. Pod motom “Zajedno iz Vukovara za Hrvatsku”, navijači su nastavili promovirati vrijednosti Domovinskog rata, žrtvu branitelja i samog Vukovara kao simbola stradanja u ratu. Osim što su tijekom protekle godine značajno doprinijeli skupljaju sredstava za restauraciju vukovarskog vodotornja, ovim potezom željeli su pokazati da Vukovar postoji i živi cijelu godinu, ne samo za vrijeme obilježavanja pada grada kada onamo pohrle ljudi iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja.

Fotografija Vukovarski Vodotoranj - Simbol hrvatskog zajedništva.

Navijači su istaknuli da je kod ovakvih stvari nebitno za koga navijaju i da se sva njihova neslaganja i sukobi ostavljaju po strani. Vukovar i Domovinski rat jedan su od onih stupova na kojima se temelji njihova ujedinjenost. Jednako kako su 1991. stali u obranu Hrvatske od  agresije JNA i srpske paravojske, jučer su pokazali da grad nije zaboravljen i odali poštovanje svim onima koji su poginuli, ne samo u Vukovaru nego i u cijeloj Hrvatskoj. Među brojnim poginulima bilo je i mnogo njihovih prijatelja s tribina.

U obilježavanju su  sudjelovali BBB Dinamo Zagreb, BBB Dinamo Veterani, BBB Dinamo Vukovar, Demoni – Istra iz Pule, Funcuti iz Šibenika, Kohorta Osijek, Ogreata – Vaterpolo klub Jug Dubrovnik, Škripari iz Širokog Brijega, Torcida Hajduk Split, Torcida Hajduk Vukovar, Tornado Zadar, Ultras Cibalia Vinkovci, Uvijek vjerni i White stones – Varteks Varaždin.

Pogledajte prizore koje su napravili.

 

A. Kunth/Poskok.info