Zajedno u molitvi za pravdu ‘šestorki’

Hrvatski svjetski kongres uoči prvostupanjske presude Meñunarodnog kaznenog tribunala u predmetu Jadranko Prlić i ostali, koja će se održati 29. svibnja 2013. godine u Den Haagu, poziva Hrvate diljem iseljeništva i Domovine da se na nedjeljnim svetim misama prisjete Haških uznika iz Bosne i Hercegovine.

– Obrana Domovine nije i ne može biti ratni zločin. Slijedimo zbog toga svi skupa poziv preuzvišenog biskupa sisačkog Vlade Košića i zamolimo Boga da suci progledaju, prepoznaju istinu i oslobode naše uznike od nepravednih optužbi“, kažu u priopćenju.

Pozivamo Vas da u Vašoj zajednici izmolite šest Očenaša i da upalite šest svijeća tj. plamenova slobode za našu braću iz Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, suđenje šestorki iz Bosne i Hercegovine počelo je 2006. godine, presuda je više puta odgađana, vjerojatno zbog nedostatka dokaznog materijala protiv Slobodana Praljka, Valentina Ćorića, Jadranka Prlića, Bruna Stojića, Berislava Pušića i Milivoja Petkovića, s kojima na optuženičkoj klupi sjedi i cijeli hrvatski narod.

Hrvatska zajednica Herceg Bosna bila je legitimna obrambena zajednica Hrvata u kojoj je spriječen genocid nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Svaki zločin treba osuditi, ali nazivanje obrane “udruženim zločinačkim poduhvatom” i osuđivanje hrvatskih uznika na toj osnovi, baca negativno svijetlo i na sve ostale hrvatske branitelje kao i na Republiku Hrvatsku kao matičnu državu hrvatskog naroda. Tome se odlučno protivimo”, mišljenja su u Hrvatskom svjetskom kongresu.

Kako god presuda na kraju glasila, pokažimo još jednom da dišemo zajedno i da znamo cijeniti svoje vrijednosti. Neka pravda na kraju pobjedi. Neka pravda bude vraćena u ravnotežu i za našu “šestorku”, stoji na kraju priopćenja HSK.

more recommended stories