Published On: Pon, ožu 8th, 2021

Zajednica žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” prikupile 12.000 KM za porušenu Banovinu

Županijski odbor Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Hercegovačko-neretvanske županije uspješno je završio humanitarnu akciju „Za Banovinu“. Za potresom pogođena područja u Republici Hrvatskoj Zajednica žena HNŽ-a prikupila je hvalevrijedan iznos od 12.000 KM.
Akciju je pokrenulo Predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a BiH na čelu s predsjednicom Marinom Pendeš udruživši tako sve županije na prostorima BiH u kojima djeluje Zajednica žena HDZ-a BiH. Objedinjeni prinosi svih županijskih odbora Zajednice žena HDZ-a BiH bit će donirani Domu za stare i nemoćne osobe Petrinja.

„Kao predsjednica Županijskoga odbora Zajednice žena BiH HNŽ-a zahvaljujem svim našim članicama i članovima, kao i svim dobrim ljudima koji su prepoznali važnost akcije i dali svoj doprinos. Prikupljen iznos više je nego iznad svakoga očekivanja, posebno kada uzmemo u obzir okolnosti u kojima živimo već duže vrijeme. Sve to pokazuje da su naše žene aktivne, da uživaju  i ugled i povjerenje na terenu. Iznimno sam ponosna na suradnju između članica Zajednice žena HDZ-a BiH HNŽ-a na ovom projektu. Svaka od njih pristupila je zadatku savjesno i profesionalno i svojim su radom ujedinile sve gradske i općinske odbore Zajednice žena HNŽ-a, od Neuma i Ravnoga pa do Rame. Svakodnevno smo svjedoci koliko je toga potrebno da bi se život u tim krajevima koliko-toliko normalizirao – od obitelji preko gospodarstva, zdravstva, školstva, infrastrukture… Oporavak će biti dug i zahtjevan i nemamo pravo okrenuti glavu od onih koji trebaju tuđu pomoć. Zajednica žena HDZ-a BiH smatrala se obveznom iskazati poštovanje prema stradalima i pokušati pomoći barem simboličnom gestom“, istaknula je Zdenka Leženić, predsjednica Županijskog odbora ZŽ HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ HNŽ-a.

Podsjetimo, Predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ na sjednici održanoj 5. siječnja 2021. jednoglasno je usvojilo prijedlog i donijelo odluku o održavanju humanitarne akcije „Za Banovinu“ u trajanju od mjesec dana. Za provedbu iste zaduženi su županijski, odnosno gradski i općinski odbori Zajednice žena HDZ-a BiH. U sklopu Hercegovačko-neretvanske županije u akciju su se uključili gradovi Mostar i Čapljina te općine Neum, Ravno, Čitluk, Stolac, Jablanica i Rama.