Published On: Pon, ruj 11th, 2017

Zahvaljujući Milanu Bandiću, ova najljepša sudionica OI 2016. je Mostar zamijenila Zagrebom

Bosanskohercegovačka sirena Amina Kajtaz ovih je dana Mostar zamijenila Zagrebom, te je od sada članica kluba Mladost.

Ekipi Večernjeg lista otkrila je razloge odlaska u glavni grad Hrvatske, piše Večernji list BiH.

– U Mladost sam se odlučila prebaciti najviše zbog uvjeta jer njih u Mostaru zapravo i nema. Imala sam podršku u Mostaru i želim se zahvaliti svima koji su me u mojem gradu podržavali, ali za velike uspjehe potreban je zatvoreni pedesetmetarski bazen. Sada sam pomalo u pripremnoj formi i adaptiram se na sve novo što je pred mnom – govori za Večernjak najbolja bosanskohercegovačka plivačica. Istaknula je kako još pliva za BiH.

– Ali nastupam za hrvatski klub i plivam na državnim i bh. prvenstvima. A država bi trebala više podržavati sportaše jer jako malo se ulaže i teško je onda postizati vrhunske rezultete, govori najbolja polivačica s ovih prostora. Lijepa Mostarka istaknula je i zahvalu zagrebačkom gradonačelniku, rođenom Gruđaninu Milanu Bandiću.

– Naročito se želim zahvaliti gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću jer me je uvelike podržao u ovoj odluci da prijeđem u Mladost. Ovdje su uvjeti zaista sjajni, imaju dva zatvorena pedesetmetarska bazena, jedan do drugoga, teretana je također tu. Apsolutno sve što sam željela – kazala je za Večernji list sportašica godine u izboru 16. Večernjakovog pečata koji je održan ovoga svibnja u Mostaru. Njezini ciljevi ostaju isti, naporno trenirati i raditi, uvijek se natjecati s najboljima i biti u vrhu. Dobro bi bilo kada bi se uskoro ponovila prošla godina kada je Amina ostvarila mnogo sportskih uspona, te je išla na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, gdje su je nazvali i najljepšom sportašicom.

– To je jedan lijep epitet koji mi svakako znači, ali ja sam sportašica koja je radom došla do nekih natjecanja i priznanja te je to ono što je važnije, kazala je za ‘Večernjak’ bh. sirena