Published On: Uto, tra 13th, 2021

Zahtjevamo od Tužiteljstva određivanje jednomjesečnog pritvora policajcima nasilnicima

U povodu nemilog događaja u kojem je na brutalan i siledžijski način, samo zbog navodnog kršenja ograničenja kretanja u razdoblju pandemije, pretučen naš sugrađanin od strane dvojice policijskih službenika MUP-a HNŽ-a, najoštrije osuđujemo takvo ponašanje i zahtijevamo odlučan odgovor od strane Tužiteljstva HNŽ-a i županijskoga MUP-a, priopćeno je iz Gradskog odbora HDZ BiH Mostar.

Ova dva policijska službenika tijekom postupanja u navedenom slučaju, zasigurno su se teško ogriješili o svoje policijske ovlasti i policijski kodeks ponašanja, što zahtijeva i odlučan odgovor, ističe se u priopćenju.

Gradskog odbora HDZ BiH Mostar pozdravlja odluku županijskoga MUP-a da ih se udalji s dužnosti i zahtijeva od Tužiteljstva HNŽ-a, zbog posebne brutalnosti počinjenja ovog kaznenog djela koje je uznemirilo ne samo grad Mostar, već i cijelu BiH, da im se odredi jednomjesečni istražni pritvor kako ne bi mogli utjecati na tijek istrage i moguće svjedoke u ovom nemilom slučaju.

-Vjerujemo kako je ovo izoliran slučaj koji ni na koji način ne govori o postupanju svih policijskih struktura u Hercegovačko – neretvanskoj županiji, jer najveći broj njih svoj posao obnašaju profesionalno, časno i odgovorno. Zajedno sa svim građanima Mostara, očekujemo brzu i oštru reakciju svih odgovornih pojedinaca i institucija, koja će pokazati da se svi građani Mostara mogu u narednom vremenu osjećati sigurnim i zaštićenim, navodi se u priopćenju.

Gradskog odbora HDZ BiH poručuje da je u Mostaru tijekom proteklih godina i desetljeća utrošeno puno napora, i političkog i ljudskog, na izgradnji mira, suživota i međunacionalnog razumijevanja svih njegovih građana.

-Nećemo i ne želimo dopustiti da pojedinačni izgredi i neodgovorni pojedinci naruše teško stečeni mir i povjerenje Mostarki i Mostaraca. Mostar mora biti siguran grad, i njegovi građani zaslužuju miran i spokojan život, zaključuje se u priopćenju./HMS/