Published On: Pet, srp 1st, 2022

Zahiragić nakon sjednice SDA: Lista je po mom mišljenju veoma snažna

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije je na današnjoj sjednici utvrdilo kandidatske liste za Opće izbore koji će biti održani 2. oktobra 2022. godine. Jednoglasnom odlukom predsjednik SDA Bakir Izetbegović bit će kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Kada je u pitanju Skupština Kantona Sarajevo, izbornu listu SDA predvodi Mahir Dević, na drugom mjestu je Sebija Izetbegović, dok se na četvrtom mjestu našao Haris Zahiragić aktuelni zastupnik u Skupštini KS.

Imao prijedloge da se kandidira za sve nivoe vlasti

On se oglasio na svom Facebook profilu nakon sjednice SDA kazavši da je odlučio biti kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo unatoč tome što je imao prijedloge za sve nivoe vlasti.

Kandidat sam za Skupštinu Kantona Sarajevo na broju 4! završena je sjednica Predsjedništva SDA, utvrdili smo kandidate za izbore 2022. godine.

Iako sam sa terena imao prijedloge kandidatura za sve nivoe vlasti, odlučio sam opet biti kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Zašto? Zato što sam zastupnik tek nešto više od godinu dana, a za taj period sam puno kritizirao lošu vlast u Kantonu Sarajevo, pa smatram da bi bio red da na tom nivou pokušamo osvojiti vlast, da bismo pokušali ispraviti sve loše što su uradili, a uradili su puno toga lošeg, te da lično implementiram ideje koje sam imao kao opozicioni zastupnik.

Mislim da građani to od mene i očekuju. Također, embrion projekta, koji je smatram veoma opasan, ne za SDA, nego za građane Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine, za našu historiju, sadašnjost i budućnost, kao i za našu tradiciju, nastao je u Sarajevu.

Siguran u pobjedu Bakira Izetbegovića

Stoga, smatram svojom obaveznom pobijediti ih baš tamo gdje su i nastali. Lista je po mom mišljenju veoma snažna, nikada nije bilo manje kompromitovanih lica, a puno je stručnih i obrazovanih ljudi svih profila i svih generacija.

Lično sam na broju 4, što je mislim za moje godine dobar broj, a zanimljiv mi je i radi kandidata nekih drugih stranaka koji su na istom broju, a koji su generisali puno neistina i negativne kampanje prema meni, pa red je i da se “izvagamo”.

Predsjedništvo SDA je utvrdilo i kandidate za ostale nivoe, ali i potvrdilo očekivanu kandidaturu Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva, siguran sam u njegovu ubjedljivu pobjedu.

O planu, programu i mojoj/našoj viziji Kantona Sarajevo bit ćete ako Bog da upoznati kada krene zvanična kampanja. Uz Božiju pomoć, iskrenog nijeta i bez oraha u džepu, dat ću svoj puni doprinos da Sarajevu vratimo status koji mu pripada.

Potcijenili ste ovaj narod, saznat ćete, uskoro, saznat ćete, sigurno – napisao je Zahiragić na Facebooku.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Za narod koji su dobili 95. nacionalnost šta reći nego BLAGOŠ VAMA. Sada poslije ovih izbora svi vaši problemi će biti riješeni.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Pocjepa će vas naš Denis ko oslobođenje .
Što ste krali od naroda krali ,doviđenja .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Možda se i zezaš, ali će ti tako biti. Respiratori i dilome bit će na naplati.