Published On: Pet, ruj 7th, 2018

Zaharova: Rusija će nastaviti ubijati teroriste u Siriji

Teroriste smo ubijali, ubijamo i ubijat ćemo ih. Zapamtite to. I nije važno da li je u pitanju Alep, Idlib ili druge tačke u Siriji. U Siriju mora se mora vratiti mir – rekla je ona na medijskom seminaru UN-a o miru na Bliskom istoku.

Rusija će nastaviti da likvidira teroriste u svim dijelovima Sirije, između ostalog i u Idlibu. U tu zemlju treba se vratiti mir, izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Teroriste smo ubijali, ubijamo i ubijat ćemo ih. Zapamtite to. I nije važno da li je u pitanju Alep, Idlib ili druge tačke u Siriji. U Siriju mora se mora vratiti mir – rekla je ona na medijskom seminaru UN-a o miru na Bliskom istoku, prenosi Fena.

Govoreći u sekciji o sigurnosti novinara, Zaharova je istakla “da nije bilo odlučujuće uloge ruskih zračnih snaga, sada u Siriji ne bi moglo da se govori ni o kakvoj odbrani novinara”.

– Da prije nekoliko godina Rusija nije donijela odluku koju je donijela, sada tamo ne bi bilo nikoga kome je potrebna zaštita. Tamo bi sada bio samo ISIL. Prava teroristička država. Ne samo na teritoriji Sirije, već i na teritoriji njenih susjednih država. Oni bi jednostavno počeli da ujedinjuju teroristički potencijal i pokrili cijelu teritoriju regije. A najinteresantnije je to što bi imali i svoje novinare koji bi pokrivali aktivnosti te terorističke države – objasnila je Zaharova, prenosi Sputnik.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare