Published On: Čet, stu 18th, 2021

ZAHAROVA: Pogubna je Maasova pristranost koji svu krivnju za krizu u BiH svaljuje na Republike Srpsku

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je Moskva uvjerena u pogubnost pristrasnih ocjena njemačkog šefa diplomacije Heika Maasa, koji je svu odgovornost za veliku unutarnju političku krizu u BiH svalio isključivo na Republiku Srpsku.

Ova njena izjava dolazi nakon što je Maas izjavio da njegova zemlja pruža najveću bilateralnu podršku BiH, ali da niti žele niti hoće usmjeravati novac njemačkih poreskih obveznika u entitet koji “aktivno radi na uništavanju BiH”.

– Iznenađujuće je to kako je kategorički, lako i uopće ne zalazeći u prethodne okolnosti naizgled iskusni njemački političar svalio svu odgovornost za veliku unutarnju političku krizu u toj zemlji isključivo na RS. Uvjereni smo u pogubnost ovakvih pristrasnih procjena – istakla je Zaharova.

Zanemaren Daytonski sporazum

Dodala je da je tako Berlin samovoljno imenovao krivce.

– Već se čuju prijetnje uvođenjem različitih sankcija protiv legitimno izabranih lidera suverene BiH, koji zakonitim političkim metodama štite ustavna prava zahvaćena vanjskim voluntarizmom koji sve više podsjeća na kolonijalnu politiku – navela je Zaharova.

Ona smatra da Maas u svojim razmišljanjima zanemaruje Daytonski sporazum o miru u BiH.

Paradoksalne riječi

– Postoji prezir i nepoštovanje neovisne BiH, njenih državotvornih naroda, naravno, Daytonskog sporazuma, multilateralnih napora u korist međunacionalnog pomirenja i suradnje – rekla je Zaharova.

Ona je nazvala paradoksalnim riječi njemačkog šefa diplomacije o mirovnom sporazumu u kontekstu jačanja administrativne vertikale.

– Također je paradoksalno da implementaciju zajedničkog okvira, kao što znate, Daytonskog sporazuma iz 1995. godine, Maas svodi samo na jačanje administrativne vertikale, ulogu nelegitimnog visokog predstavnika i njegovim takozvanim strašnim alatima – izjavila je Zaharova.

Šef njemačke diplomacije Heiko Maas ranije je još izjavio da “neće sjedjeti skrštenih ruku”./Srna/HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Derim
Derim
18 dana prije

Zbog Milanovicevih nebuloza ambasador Hrvatske u Becu pozvan na razgovor.
Opet je zashr’o.🤣

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Derim
18 dana prije

Zasro da ti imaš što ručati

Izmetbegović
Izmetbegović
18 dana prije

Gosp. Milanovića čuje cijeli svijet🇵🇾, talibane iz bih primjete samo kada se aktiviraju eksplozijom.

većina
većina
Odgovori   Izmetbegović
18 dana prije

kao npr.? ko se aktivirao? hmmmm meni od uznemirujuceg sadrzaja koji je obisao svijet jedino pada na pamet brabonjak praljak al ono bas bas, mimova na svakom koraku jbt.

HR1HB1ooo
HR1HB1ooo
18 dana prije

Ovo su nama sve uriktala američko-fašistička kopiillad kao i njihovi saveznici al qaidina i ISIL! BRAVO za naše Slavene,samo jako!