Published On: Pet, stu 12th, 2021

ZAHAROVA: PIC opet imao antidaytonski ispad, uznemireni smo

Politika članova Upravnog odbora ima za cilj eroziju konsolidiranih napora međunarodne zajednice za realizaciju Daytonskog sporazuma u BiH

Priopćenje Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira u BiH (PIC) o podršci takozvanom “visokom predstavniku” u suprotnosti je s Daytonskim sporazumom i još jedan antidejtonski ispad ovog tijela – izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

Rusija nije bila obaviještena

Uznemireni smo zbog još jednog antidejtonskog ispada članova Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira u Sarajevu. Priopćenje koje su objavili 10. studenog u znak podrške takozvanog ‘visokog predstavnika’ za BiH predstavlja grubo kršenje prakse usuglašavanja ovakve vrste dokumenata u Upravnom odboru, čiji je punopravni član i Rusija – navela je Zaharova.

Ona je ukazala da partneri nisu htjeli čak ni da obavijeste Rusiju da se priprema još jedno priopćenje ovog odbora, te da su samovoljno dodali u fusnoti “da ga Rusija ne podržava”, objavljeno je na internetskoj stranici Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Stvaranje novih podjela

Ne ulazeći u suvišne komentare sadržaja nelegitimnog priopćenja, navodi ona, mora se konstatirati da politika članova Upravnog odbora ima za cilj eroziju konsolidiranih napora međunarodne zajednice za realizaciju Daytonskog sporazuma u BiH.

Uvjereni smo da to ne može doprinijeti zajedničkim ciljevima, jačanju sigurnosti, mira, stabilnosti u BiH i na Balkanu, kao i da će dovesti do stvaranja novih podjela – naglasila je ona.

Zaharova je istakla da “odgovornost za ovu avanturu leži na onima koji to rade”, prenosi Srna.

Pozivamo partnere da se vrate konsenzusnom i konstruktivnom načinu funkcionisanja Upravnog odbora za BiH – navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Rusije./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
cobre
cobre
1 godina prije

e nek vas Rusi hebu kad ih “preskačete”.A to preskakanje će se PICu odbiti o glavu

Brcak 215
Brcak 215
1 godina prije

Ukratko.-ispu.ili ste.