Published On: Ned, tra 7th, 2013

ZAGREB: Narod ustao protiv slova

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu – počeo je veliki prosvjedni skup Ne ćirilici u Hrvatskoj. Organizira ga Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. Prvi takav prosvjed održan je prije dva mjeseca u Vukovaru.
Prosvjednici su iz Vukovara u Zagreb stigli Vlakom mira, kako su ga nazvali. Bilo ih je više od tisuću. No branitelji i građani pristizali su jutros iz svih dijelova Hrvatske. Svi s istom porukom: ćirilica i dvojezični natpisi – u Vukovaru se ne smiju uvesti.
Na trg su stigli autobusima iz Iloka, Osijeka, Slavonskog Broda, Vinkovaca i Zadra. Organizatori se nadaju da će prosvjed proći mirno i dostojanstveno.
Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je kako očekuje da će središnji zagrebački trg biti prepun hrvatskih domoljuba i svih onih koji podržavaju ono za što se zauzima i traži njegov stožer. 
Veleposlanstvo SAD-a: Izbjegavajte Jelačićev trg
Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu obavijestilo je američke državljane da se u danas na Trgu bana Jelačića održava prosvjed protiv uvođenja ćirilice i savjetovalo im da taj prostor izbjegavaju jer postoji mogućnost da na skupu dođe do nasilja.
Policija očekuje velik broj sudionika na skupu pa se mogu očekivati i prometni zastoji u centru Zagreba u vrijeme prosvjeda, dodaje veleposlanstvo.