Published On: Pon, srp 5th, 2021

Zadarska županija sutra uvodi strogu mjeru

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Zadarske županije od utorka se u toj županiji zabranjuju koncerti i slična događanja na otvorenom na kojima nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba.

Odluka se odnosi na zabranu održavanja svih vrsta koncerata na kojima se glazba izvodi uživo.

Također, zabranjuju se i slična događanja na otvorenim površinama gdje nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba, doznaje se u Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Nužne epidemiološke mjere iz ove odluke koja na snagu stupa u utorak, 6. srpnja, određuju se u trajanju do 18. srpnja 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porast broja zaraženih

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer kazala je za podnevni Dnevnik HTV-a kako porast od 20 posto novozaraženih u Hrvatskoj možemo pripisati događajima koji su se održali u protekla dva tjedna.

Danas je u Hrvatskoj zabilježeno devet novooboljelih što je manje nego jučer, ali to je za vikend očekivano, jer za vikend se i testira manji broj osoba.

“Bilo bi idealno kada bi se takav trend i nastavio ovaj tjedan, ali sve ovisi o našem ponašanju i pridržavanju epidemioloških mjera, a najviše ovisi o odlasku na cijepljenje i postotku procijepljenosti stanovništva”, poručila je Mayer za HRT.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x