Published On: Tue, Jun 2nd, 2020

Zabranjen Vučićev spot u kojem curici govori da će joj vratiti tatu iz Njemačke

Vučić, podsjetimo, u spotu s curicom razgovara o važnosti gradnje cesta, vrtića i škola, a onda joj govori da ima plan da njenog tatu vrati iz Njemačke.

Vijeće srpskog regulatornog tijela za elektroničke medije (REM) danas je potrebnom većinom glasova zabranilo daljnje emitiranje predizbornog spota Srpske napredne stranke u kojem se pojavljuju lider te stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i jedna šestogodišnja djevojčica, rekla je za Insajder članica Savjeta REM-a Judita Popović, prenosi Index.

Naknadno je iz REM-a priopćeno da je Vijeće utvrdilo da je politička oglasna poruka Srpske napredne stranke, u kojoj predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara s djevojčicom uzrasta od oko 4-5 godina koja se igra vlakićem, kockama i drugim igračkama, u trajanju od 55 sekundi, a koji je prikazan na programima više pružatelja medijskih usluga, u suprotnosti s Pravilnikom o zaštiti maloljetnika u segmentu pružanja medijskih usluga.

Vučić, podsjetimo, u spotu s curicom razgovara o važnosti gradnje cesta, vrtića i škola, a onda joj govori da ima plan da njenog tatu vrati iz Njemačke.

“Pružateljima medijskih usluga se nalaže da odmah obustave emitiranje navedene političke oglasne poruke (spota), a svako dalje emitiranje predstavljat će osnovu za izricanje mera u skladu Zakonom o elektroničkim medijima”, piše u priopćenju REM-a.

Dodaje se da je Vijeće REM-a donijelo odluku da se televiziji N1, koja je podnijela zahtjev za davanje mišljenja o usklađenosti spota Srpske napredne stranke s pravilima o zaštiti maloljetnika, dostavi obavijest da navedena oglasna poruka (spot) nije u suglasnosti s Pravilnikom.