Published On: Sri, stu 17th, 2021

ZABOLIO IH KRAKOW: Mladi SDP-a uvjereni su da nakon epizode grljenja s ustašama imaju pravo drugima držati govore o antifašizmu. E pa neće ići…

Forum mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) uputio je priopćenje povodom posjete Dragana Čovića, čelnika HDZ-a BiH simpoziju antifašista u Krakowu.

Posjeta čelnika HDZ-a simpozijumu o antifašizmu u Krakowu, povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, bila bi normalna stvar da se istim slučajem ne radi o vladaru trećine resursa BiH Draganu Čoviću, ističu iz FOM SDP-a BiH.

Kako navode, dugogodišnje odbijanje HDZ-a da glasa za Zakon o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija govori sve o stvarnom stavu prema časnoj antifašističkoj borbi.

“Ipak, pred licem Europe, koja je nastala na antifašističkoj borbi, čak i jedan Čović mora pognuti glavu pred žrtvama i odati počast stradalim. Jasno je da Čović ima dva lica, jedno za europsku javnost i drugu za domaće prilike. Stoga, pozivamo Čovića da slijedi vlastiti primjer antifašizma iz Krakowa i izmijeni nazive ulica po Mostaru, a koje su imenovane po nacifašističkim zločincima iz Drugog svjetskog rata. Upravo oni su slali ljude u koncentracione logore. Ideologija koja ih je poslala tamo i dalje živi kroz revizionistički pristup HDZ-a BiH prema pitanjima prošlosti”, stoji u priopćenju Foruma mladih SDP-a.

Ovom licemjernom proglasu dodajmo par pitanja:

  • Što su mladi SDP-a uradili po pitanju naci ulica u Sarajevu u kojem su vlast?
  • Kako su mladi SDP-a reagirali prilikom potpisivanja koalicije SDP-a sa proustaškim HSP-om kojim je HDZ maknut iz igre a volja hrvatskog naroda pogažena?
  • Zašto nikada nisu izdali proglas o osudi Pavelićevih bisti u uredima HSP-a o čemu je Poskok objavio i dokaze?
  • Koji je stav mladih SDP-a o antifašističkoj borbi u Jablanici, Konjicu, Grabovici i je li oni stvarno Nermina Nikšića koji šuti o genocidu u tim mjestima smatraju antifašistom?
  • Je li Blaža Kraljevića i dalje smatraju antifašistom?
  • Mladež HDZ-a: Tko o čemu, SDP-ova omladina o antifašizmu i partizanima
  • Kada je Forum Mladih  Ilidža odao počast palim borcima HVO-a koji su izginuli u Mrkonjići kako bi Ilidža pripala Sarajevu?

Odgovorila im Mladež HDZ-a

Mladež HDZ-a BiH pozvala je Forum mladih SDP-a da konačno krenu baštiniti antifašističke vrijednosti, naprave široku raspravu unutar samih sebe imaju li uopće elemente socijaldemokracije i naprave otklon od praksi koje uobičavaju njihove stranačke kolege.

Iz Mladeži HDZ-a BiH navode kako su nemalo iznenađeni javnim priopćenjem Foruma mladih SDP-a, “kao i mantrama o partizanima, tobožnjem antifašizmu i čemu sve ne”.

Ističu kako mogu razumjeti da se istima ne sviđa njihova politička borba i neodustajanje da BiH bude razvijeno i tolerantno društvo njenih konstitutivnih naroda u kojemu se poštuju različitosti i jednaka ustavom zajamčena prava, kao i da im se ne sviđa njihov predsjednik Dragan Čović koji inzistira na poštivanju Ustava BiH i implementaciji svih odluka, domaćih i međunarodnih sudova kako bi napravili stabilan politički sustav kojeg unitaristi i samoprozvani “ljevičari” žele srušiti.

“Ono što ne možemo shvatiti su javni pamfleti SDP-ove mladeži čiji dužnosnici slave šehide (ne branitelje niti vojnike), a govore o partizanima i multietničnosti?! Ne možemo razumjeti lekcije o antifašizmu (kojima isto služi kao sredstvo, a ne ideal), dok njihovi dužnosnici pozivaju na otvorene međunacionalne sukobe i zazivaju nabavku krstarećih raketa?!

I naposljetku, nemojte molimo vas, vi brinuti za predstavljanje Hrvata. To prepustite Hrvaticama i Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini. Dovoljno ste nam učinili i već tri puta izabrali predstavnika kojeg ste se i sami kasnije odrekli”, priopćili su iz Mladeži HDZ-a BiH.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Boris
Boris
14 dana prije

Nisam pročitao. Prepričajte mi.

Izmetbegović
Izmetbegović
14 dana prije

Lupetanja mladih muslića.
.

Eno
Eno
14 dana prije

Jadna je drzava koja ovakve ‘mlade’ ima.