Published On: Pet, stu 21st, 2014

ZA ŠVEDSKU SPREMNI

Zavod za migracije Švedske je objavio službenu listu traženih zanimanja u toj razvijenoj skandinavskoj zemlji kako bi u sljedećem razdoblju privukao u zemlju kvalitetan i obrazovan kadar.
Na listi zanimanja za kojima postoji velika potražnja u Švedskoj, a koji su objavljeni na internet stranici Zavoda za migracije, nalaze se, između ostalih, babice, elektroinžinjeri i elektrotehničari, kuhari, limari, medicinske sestre, moleri, pekari, poslastičari, vodoinstalateri i stomatolozi.
Među traženim zanimanjima nalaze se i apotekari, geometri, građevinski inžinjeri i tehničari, instruktori vožnje, komercijalisti, ljekari, mehaničari kamiona, nastavnici i učitelji u osnovnim školama, pedagozi za osobe s posebnim potrebama, psiholozi, radnici na izgradnji željeznica i puteva, rudari, stakloresci…
Ukoliko poslodavac u Švedskoj pozove kandidata na razgovor za posao za jedno od traženih zanimanja, zahtjev za radnu dozvolu može se podnijeti iz Švedske umjesto da se kandidat vraća u domovinu kako bi podnio zahtjev.
Švedska je u svijetu poznata kao razvijena izvozno-orijentirana ekonomija a prosječna bruto plaća je 32.769 eura godišnje, odnosno 2.730 eura mjesečno.
(artinfo.ba/im)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare