Published On: Uto, pro 15th, 2020

ZA SVAĐU SPREMNI Komšić i Džaferović dodatno izolirali i osramotili bošnjački dio BiH

Unatoč uvjeravanju sarajevskih medija i politike u suprotno, Bosna i Hercegovina nije uskratila gostoprimstvo ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu. Ne. Politički predstavnici dviju trećina Bosne i Hercegovine su srdačno dočekali jednog od najvažnijih političkih dužnosnika svijeta. Milorad Dodik kao predstavnik Srba u Predsjedništvu BiH je srdačno razgovarao s Lavrovom, kao i Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, političke organizacije koja okuplja preko 90 posto hrvatskog biračkog tijela u BiH.

piše: Jurica Gudelj I  Dnevnik.ba

Oni koji su odlučili izigravati silu prema Lavrovu su isključivo politički predstavnici Bošnjaka koji po tko zna koji put zloupotrebljavaju institucije BiH pokušavajući bošnjačku politiku podvaliti pod zajedničku, bosanskohercegovačku politiku. N takve prijevare su kratka daha i imaju uporabnu vrijednost jedino kod plitkih bot-komentatora u bošnjačkim medijima. Pri tom nisu naravno svjesni sramote koju su nanijeli svojim sunarodnjacima.

Sergej Lavrov nije uradio ama baš ništa čime bi zaslužio doček kakav mu je bošnjačko Sarajevo priredilo. Čovjek je jasno i glasno iznio stavove Rusije o pristupu BiH NATO savezu. Ti stavovi su od ranije poznati i dio su globalne ruske politike. Pitanje je li na nekom sastanku bilo zastave BiH ili nije je totalno irelevantno, jer zastava BiH ne znači skoro pa ništa ogromnom broju stanovnika Bosne i Hercegovine i ona je samo izlika kako bi se pokušalo poniziti Lavrova.

No, postignut je upravo suprotan efekt – onaj koji je ponižen nije naš uvaženi gost iz Rusije, nego su poniženi stanovnici BiH spoznajom kakvi poluinteligenti sjede na najvažnijim državnim funkcijama. Ponižavajuće je zaista bilo gledati osobu koju su Bošnjaci Hrvatima nametnuli za člana Predsjedništva kako docira jednom Lavrovu. Ponižavajuća je činjenica da je jedna takva kreatura dobila 200.000 bošnjačkih glasova. To su, ne zaboravimo, glasovi naših susjeda, koji su bili motivirani izaći na izbore pozivima na ubojstvo Dragana Čovića i silovanje Kolinde Grabar Kitarović – što opet puno toga govori o stanju jednog od triju bh. društava.

Ne zaboravimo da je svega nekoliko dana ranije bila podignuta hajka na hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića jer je rekao da se o budućnosti BiH neće moći jednostrano odlučivati, da u toj BiH postoji i jedan konstitutivni narod koji se zove Hrvati i koji ima svoja Ustavom zajamčena prava. Bošnjačka kuka i motika podigla se na Milanovića, a u natjecanju tko će smisliti prizemniju uvredu, naravno, uključio se i dvojac bez znanja – Komšić i Džaferović. I jedan i drugi su uputili neumjesne poruke hrvatskom predsjedniku misleći valjda kako je sva publika svijeta jednaka onoj sarajevskoj – uvijek željna nove prizemne svađe i političkog kokošarenja. Ono što su jučer radili Milanoviću danas su učinili Lavrovu.

Tako su uspjeli do kraja izolirati bošnjački dio BiH koji je postao zavađen s doslovnom svim političkim faktorima s kojima dolazi u kontakt. Osim naravno „majčice“ Turske i činovnika po sarajevskim ambasadama. Zaboravljaju pri tom da su veleposlanici u svojoj suštini niži činovnici koji ne donose odluke ni o čemu. Komšić i Džaferović valjda misle kako se ovim potezom bošnjački dio BiH do kraja uspijeva ulizati Americi, no i to je uistinu naivno razmišljanje. Amerika djeluje vođena vlastitim interesima a ne ulizivanjem nekakvih bošnjačkih političara.

Naposljetku, bošnjački dio BiH danas je jedan od najzatvorenijih dijelova jugoistočne Europe. Bošnjaci su u sukobu sa svojim susjedima Srbima i Hrvatima u BiH, potom s Hrvatskom i Srbijom, Europskom unijom, a evo sad i otvorenog sukoba s Rusijom.

Najgore od svega je pak to što Sarajevo nema nikakvu namjeru stati sa svojim malignim politikama. Oni će nastaviti izazivati sukobe sa svima s kojima dođu u kontakt a koji ne podržavaju njihovu viziju pretvaranja Bosne i Hercegovinu u nacionalnu državu Bošnjaka.

Pri tom se postavlja pitanje jesu li svjesni zbog čega ih je Amerika u Daytonu stavila u isti entitet s Hrvatima i istu državu sa Srbima? Poznata je izjava sarajevskog miljenika Daniela Serwera kako Amerika ne može dozvoliti postojanje muslimanske državice u srcu Europe koja jako puno govori o interesima Amerike u BiH.

Sarajevo uporno i svakodnevno pokušava dokazati i sebi i drugima da je suživot u BiH nemoguć i da država BiH ne može funkcionirati. To rade vrlo uspješno. Umjesto da gradi mostove najprije sa susjedima a onda i s najjačim silama svijeta, bošnjačka politika čini sve da te mostove uništi a odnose zatruje.

Za sada im ide jako dobro – uskoro će Komšić, Džaferović, Izetbegović i ostali moći razgovarati samo s Erdoganom, a i to prema isključivo prema sultanovim trenutnim potrebama.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>