Published On: Uto, pro 20th, 2016

Za ranjavanje muslimana u Švicarskoj kriv je mladić iz Gane sklon okultizmu


Mladić koji je u ponedjeljak otvorio vatru u islamskom centru u Zurichu je 24-godišnji švicarski državljanin podrijetlom iz Gane i sklon okultizmu te je nakon napada izvršio samoubojstvo, priopćila je u utorak policija.
Istražitelji su na konferenciji za novinare također objavili da je napadač, poznat policiji, u nedjelju ubodima nožem u svađi usmrtio drugog mladića.
“Za sada su nam motivi nepoznati (…) simboli pronađeni u njegovom domu odgovaraju okultizmu”, kazala je policijska dužnosnica Christiane Lentjes Meili.
Policiji je za sada također nepoznato je li ubojica patio od psiholoških problema.
Nema indicija o terorizmu
Prema istražiteljima, ništa ne upućuje na terorizam ili povezanost s ekstremnom desnicom.
“Nema indicija da se radi o terorizmu”, rekla je tužiteljica Francoise Stadelmann.
Muškarac tridesetih godina, sav u crnom, u vunenoj kapi, ušao je u ponedjeljak oko 17.30 sati u dvoranu za molitvu u islamskom centru u ulici Eisgasse, nedaleko od glavnog kolodvora u Zuerichu, na sjeveru Švicarske.
Ispalio je više hitaca ranivši trojicu vjernika, među kojima jednog teško, a zatim počeo bježati prema kolodvoru. Žrtve su trojica muškaraca od 30, 35 i 50 godina.
Trojica vjernika koja su ranjena u džamiji nedaleko od glavnog kolodvora su operirana i izvan su životne opasnosti./Hina/HMS/