Published On: Čet, stu 14th, 2019

ZA NJIH SU VAŠE VLADE DAVALE VAŠE PARE, O GLUPI, VI RADIKALNO GLUPI HRVATI: Kljuić u Topićevoj avliji Tuđmana usporedio s Hitlerom, a bh. Hrvate s njemačkim nacistima

 

Možete li zamisliti da usred Sarajeva udruga koju plaćaju Bošnjaci održi tribinu na kojoj bi Aliju nazvali ocem kalifatske ideje u BIH a Bošnjake nasljednicima Handžar divizije.

Teško. Jer Bošnjaci su ponosna nacija. Odgovorna i složna.

Hrvati nisu nacija. To je skup plemena kojima su bageristi napravili državu. Hrvatu su jednostavno govna. Samo Govna mogu plaćati Napretke i Topiće godinama. Odgovorne nacije to ne čine. 

Knjiga “Izdaja Bosne” autora Stjepana Kljuića predstavljena je u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, koji ste platili vi. Vi glupani od nacije.

Knjigu bivšeg člana Predsjedništva Republike BiH, ratnog entiteta pod kontrolom Armije RBiH, predstavili su prof. dr. Ivo Banac i Zlatko Topčić pred malobrojnom zagrebačkom publikom.

“Mi smo najveće žrtve postali onog trenutka kada je Zagreb rekao da će brinuti o nama, kao da smo maloumni i malodobni. Kazao je on , koji se u to vrijeme postavio kao kanal sa Zagrebom, i sluga Zagreba.

Bit ću oštar: Hitler nije 70 posto švicarskih Nijemaca uspio instrumentalizirati”, kazao je Stjepan Kljuić na početku predstavljanja.

Ova izjava nije oštra. Ova izjava je nešto što kalibrira između ludila i ljudske pakosti. Takvog čovjeka smo dakle imači na čelu našeg naroda.

Praktično, bivši je član Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića, Franju Tuđmana neizravno usporedio s Hitlerom, a Hrvate u BiH  s njemačkim nacistima.

A nakon tih optužbi, uslijedio je dio o prirodnim ljepotama Hrvatske i BiH.

“Hrvatska i BiH, to su prelijepe zemlje, četvrta i peta u Europi po vodo-bogatstvu. Dali su velike talente. Moja obveza bila da sve napišem i opišem bez da se bilo kome dopadnem. Ne očekujem ni aplauz, a ni pohvalu, ali ostavio sam nešto iza sebe”, kazao je Kljuić.

Šta si ostavio iza sebe Stjepane?

Zlatko Topčić svoje je vrijeme izlaganja iskoristio kako bi zagrebačkoj publici predstavio osobnost  Stjepana Kljuića kazavši kako je “u socijalizmu bio nacionalist, vjernik i zagovornik građanske desnice”.

“Okretna meta svima onima s kojima se sukobljavao. Poslije žestokim komunistima, a potom i ultimativnim antibosancima. Kada je došlo njegovo vrijeme nije živio san o kojem je pjevao, jer nema smiraja za pravdoljubivog buntovnika”, kazao je Topčić.

Istaknuo je i kako heroji Bosne nisu imali legitimno pravo da budu kukavice.

“Ters čovjek koji je u stanju biti i usamljen i osamljen, oboje i nijedno, gradski mangup s kecom u rukavu. Ubi ga prejaka riječ”, kazao je Topčić.

Najradije bi Kljuić, smatra Topčić, revanš i čiste račune.

“Nema ni sabura ni merhameta”, kazao je Topčić i podsjetio kako je Kljuić u “u ono vrijeme stao na stranu slabijeg i osuđenog na smrt u odustvu, to jest njegova strana, strana žrtava, jača za cijelu istoriju”.
Kako nije bilo prevoditelja s jezika osmanskih silovatelja u BIH, nitko od prisutnih nije mogao saznati što je merhamet a što sabur. Sabur je vještina trpnje u džihadu. Usko je vezana uz unutrnju borbu ratnika, vjernika, putnika na putu spoznaje i džihada. Merhamet je ono kad Kjujić sjedi u Čovićevom uredu i svaki mjesec mu kane par iljadarki samo zato što puši lulu i maše onim gay mašnicama.

 

(hkdnapredak.com)

Topčić je, također,  ustvrdio i kako je Kljuić cijelog života čovjek iz opozicije. Jašta je bolan. Non stop opozicija. Od predsjednika HDZ-a do savjetnika Čoviću.

Predstavljači su, tako, ustvrdili i da bez angažmana Stjepana Kljuića Hrvati u BiH ne bi izišli na referendum o nezavisnosti BiH 1. ožujka 1992. godine. Topčić je istaknuo i propagandnu tezu SDA kako je 1100 Bošnjaka poginulo za slobodnu Hrvatsku.

Ako je taj podatak točan treba hitno Bošnjacima u RH dati člana Predsjedništva i uvesti im konstitutivnost jer ako je , dakle taj podatak točan, to bi značilo da je više od 3% od ukupnog broja Bošnjaka odnosno više od 18% vojno sposobnih Bošnjaka u RH poginulo za Hrvatsku. Ako je to tako nikada u povijesti svijeta, niti u povijesti Hrvatske nitko niej dao toliki broj žrtava, te je nužno da se odmah pristupi davanju konstitutivnosti Bošnjacima.

Topčalić je kazao da je velikosprska ideja živa, neugasla, kratka i domak Zagreba i da čeka novi splet okolnosti i preslojavanja svjetske moći.

Ivo Banac je, također, istaknuo kako je tragika politike Franje Tuđmana u tome jer je pustio da Beograd kontrolira BiH.

Znači Bancu ne smeta kontrola BiH ako ju čini ZG, smeta mu što je ima Beograd? Inače što to kontrolira ZG u Hrvatskoj? Kamo li u BIH?

“To je neodgovornosti prema Hrvatskoj koja je zbog te politike patila i još uvijek pati.  Ulazimo u fazu posttuđmanovskih tabua jer dugo vremena nismo pričali o BiH nego tek kroz par vrlo jeftinih fraza”, kazao je.

Banac je, također, ocijenio i kako nikada nije točno definirano u čemu je problem položaja Hrvata u BiH.

“Ali se ta fraza neprestano vrti i rotira. Nitko ozbiljan u političkom životu ne daje konkretna rješenja. Zato je dobro da Kljuić još jednom otvori to pitanje”, kazao je Banac.

Malo vas je ovdje, rekao je Banac, nitko među vama neće biti u prilici promijeniti tabue o tome, ali imamo povod da raspravimo o ključnoj stvari za Hrvatsku.

“Tužna situacija je u BiH. Tko vlada njome? Putinova Rusija je plodno tlo ne samo Dodiku, nego i što je tragično u vodstvu bh. HDZ-a.

Čović je satelit satelitovog satelita srpske politika koja će BiH pretvoriti u satelit Rusije”, kazao je Banac.

Koji je sjedio pored Kljujića. Kljujić iako Čovićev savjetnik iz 2003 godine, (Čović da se očituje zašto je uzeo tada morona za savjetnika) nije reagisao. Niti reagovo.

Osvrnuo se na izjave francuskog predsjednika Emanuela Macrona koji je kazao kako je BiH tempirana bomba zbog povratnika – džihadista.

Jadni Macron. Pojma nema kome je stao na žulj. Zamisli stati na žulj Bancu i Kljujiću. To Francuskoj fakat nije trebalo.

“Najvažniji problem u BiH ispada nešto što se uopće u BiH nije dogodilo kao u Francuskoj prije tri godine. Iskrivljena slika. Ako je to europsko rješenje, hvala Macronu, ali ponašate se neodgovorno”, kazao je Banac.

Na koncu se Stjepan Kljuić zahvalio organizatorima i Franji Topiću, počasnom predsjedniku Središnje uprave HKD-a Napredak u Sarajevu.

“Duhovan, a uvijek s građanima. Napredak je u Bosni obljubljen jer u svojoj tradiciji nije gledao samo Hrvate”, kazao je Kljuić, ignorirajući činjenicu da je Naprdak u BIH omrznut .Obljubljen je samo među Stjepanom i Bancem.

Kljuić je, također, kazao kako “Napredak za Hrvate predstavlja jedinu kuću na čija vrata mogu pokucati”, te da “neće imati ništa, ali će imati Napredak”.

Ovo je jako točno i iskreno. Kad kucaš u Topića, ne dobiješ ništa a on te uvjeri iko su ti džepovi prazni, a prava pogažena da ti je zapravo super. Trebao je ići za šamana ili za svećenika. Ah da, on je ipak svećenik. Mi zaboravili.

“Jako se teško boriti u Bosni jer imamo nacionalni naboj na sve tri strane koji ide izravno protiv građanskog društva”, kazao je Kljuić , zabrinut za građansko društvo.

Iako je borac za građansko društvo nije mu smetalo biti na čelu nacionalne stranke ili savjetnik predstavniku izabranom po nacionalnoj logici.

Podsjetimo, zagrebački HKD Napredak ranije je priopćio kako nije organizator ovog događaja.

“Predstavljanje spomenute knjige autora Stjepana Kljujića, bivšeg člana Predsjedništva Republike BiH, osim što nije u našoj organizaciji i s tim događajem nemamo nikakve veze, želimo naglasiti i kako ne dijelimo ranije izrečene tvrdnje i stavove samog autora, a za koje pretpostavljamo da će biti, u nekom obliku, ponovno izrečene i na zagrebačkom predstavljanju na kojem sudjeluju prof. dr.sc. Ivo Banac i Zlatko Topčić.

Jedna od tih izjava gospodina Kljujića, je i ta kako je Zagreb, između ostalog, ‘krvnik Hrvata u BiH’”, navedeno je, između ostalog, u priopćenju Uprave HKD-a Napredak Zagreb.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare