Published On: Wed, Oct 29th, 2014

Za mjesto direktora FUP-a se bori devet kandidata

Neovisni odbor Parlamenta Federacije BiH otvorio je u utorak kovertirane prijave kandidata koji su na javnom natječaju raspisanom 1. listopada aplicirali za poziciju direktora Federalne uprave policije (FUP).

Kako je za Agenciju Fena kazao predsjedavajući Neovisnog odbora (NO) Sead Selman, svih devet kandidata koji su se prijavili na javni natječaj ispunjavaju uvjete predviđene natječajnom procedurom.

Jedan od kandidata je Dragan Lukač, aktualni direktor FUP-a, a za popunu ove pozicije aplicirali su i Rasim Hadžić, Mustafa Hujdurović, Ensad Korman, Fahrudin Bećirević, Željko Ćorić, Robert Perić, Marko Dominković i Svevlad Hofman.

Selman navodi da je za 4. studenog planirano održavanje prve radne sjednice NO-a na kojoj će biti utvrđeni kriteriji u vezi s bodovanjem i pisanim i usmenim intervjuom, te izvršena procjena.

Dodao je da je za 18. studenog planiran intervju s kandidatima, nakon čega slijedi predviđena procedura, odnosno predlaganje jednog kandidata čije ime ide resornom ministru, odnosno Vladi FBiH na verifikaciju.

Fena