Published On: Pon, ožu 4th, 2013

ZA FOTELJU KREPAT! Budimir zatražio još vremena za provjeru kandidata za suce Ustavnog suda FBiH

Neustavni i oktroiran predsjednik Bošnjakistana  Živko  Bubimir zatražio je još malo vremena kako bi izvršio provjere kandidata za suce Ustavnog suda FBiH, izjavio je potpredsjednik Federacije Svetozar Pudarić nakon današnjeg sastanka na kojem je sudjelova i potpredsjednik Mirsad Kebo.
Na pitanje novinara je li s liste kandidata izbrisano ime Šahbaza Džihanovića, Pudarić je odgovorio da, koliko on zna, nije.
Pudarić je dodao da, ukoliko se proces imenovanja sudaca oduži, može doći do blokade u cijeloj Federaciji, s obzirom na to da takvo stanje već postoji u Vladi kao i u Parlamentu FBiH gdje nova parlamentarna većina još ne može preuzeti vlast.
Potpredsjednici Federacije BiH Svetozar Pudarić i Mirsad Kebo danas su se ponovno sastali s predsjednikom FBiH Živkom Budimirom kako bi još jednom razmotrili prijedlog za imenovanje trojice sudaca Ustavnog suda FBiH.
Svetozar Pudarić je jučer rekao kako očekuje da Budimir danas ponudi svoju konačnu odluku na sUglasnost o imenovanju te je izrazio očekivanje kako će to biti imena koju su dva potpredsjednika već potpisala, a to su Dragica Dragičević, Mladen Srdić i Šahbaz Džihanović.
“U javnosti su se pojavile nepotvrđene informacije kako će Budimir predložiti zamjenu nekog od potencijalnih kandidata u odnosu na imena koja su poznata javnosti posljednjih petnaestak dana. Ne mogu vjerovati kako može doći do novog prijedloga jer nema nikakvog razloga za izmjene” izjavio je jučer Pudarić.
Dodao je kako je predsjednik FBiH prije odlaska u Južnu Koreju rekao kako je suglasan s kandidatima koje su predložila dva potpredsjednika, nakon što izvrši neke provjere za kandidata Šahbaza Džihanovića.
“Nije mi jasno zašto su potrebne dodatne provjere za ovog kandidata, jer sve provjere su izvršene prilikom izbora Džihanovića za suca Suda BiH. Takvu provjeru izvršilo je i Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH u postupku po konkursu za suca Ustavnog suda FBiH. Zbog toga mislim kako nema nikakvih razloga da se ne da suglasnost Džihanoviću” rekao je jučer Pudarić.
Ako se to ipak dogodi, rekao je Pudarić, onda je to isključivo zbog odgađanja izbora nedostajućih sudaca u Ustavnom sudu i bespotrebnom otezanju imenovanja. To je, dodao je, kupovina vremena i dezavuiranje potpredsjednika Kebe i cijelog ovog procesa.
(Dnevnik.ba | Fena)