Petak, 19 srpnja, 2024

Za Caritas 70.000 KM iz proračuna predsjednika RS, a za katoličku banjalučku Gimnaziju više novca

Must Read

Ured predsjednika Republike Srpske biće pokrovitelj obilježavanja manifestacije 20 godina banjalučke katoličke Gimnazije u narednoj godini. Iz proračuna RS za rad ove škole biće izdvajano više novca u budućnosti.

Ovo je izjavio predsjednik RS-a Milorad Dodik nakon prve zvanične posjete banjalučkoj biskupiji od kada ju je preuzeo Željko Majić od Franje Komarice.

– Također, spremni smo i za dalju suradnju i pomoć. Tako smo odlučili da nađemo modalitet kako bismo franjevačkom samostanu u Trapistima u Banjoj Luci vratili zgradu koja se trenutno koristi kao bolnica – rekao je Dodik.

Također, ured predsjednika RS danas je donio odluku o izdvajanju 70.000 KM za rad Caritasa u Banjoj Luci koji svaki dan osigurava 30 obroka u javnoj kuhinji.

– Spremni smo da rješavamo sva otvorena pitanja, pa i ona iz samog prethodnog rata – poručio je Dodik.

Na pitanje koja su to otvorena pitanja, on je rekao da se radi o nestanku jednog katoličkog svećenika čiji posmrtni ostaci nikada nisu nađeni.

Kako saznajemo, riječ je svećeniku Ranku Grgiću koji je nestao na jučerašnji dan 1992. godine u selu Nova Topola kod Gradiške.

Banjalučki biskup Željko Majić rekao je da je s predsjednikom RS uspješno započeo razgovore o rješavanju nekih pitanja, odnosno traženja načina kako će bolje funkcionirati crkvena institucija koja se prostire u ovom dijelu RS.

– Otvorili smo pitanja funkcioniranja crkve, ali i pitanje katoličke i hrvatske zajednice u Banjoj Luci jer dolaze osobe i donose svoje probleme. Meni je drago da smo uspostavili odnos da gospodinu Dodiku mogu otvoreno iznositi probleme i drago mi je da mogu osjetiti spremnost u rješavanju – naveo je biskup Majić.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -