Published On: Čet, ožu 14th, 2019

Youth Vision Group prezentirao svoju viziju za budućnost mladih i BiH

Mladi studenti i studentice Sveučilišta u Mostaru te Univerziteta u Sarajevu i Banja Luci prezentirali su dokument pod nazivom „Vizija mladih za budućnost BiH“. Mladi na istoimenom dokumentu rade od prošle godine kako bi u suradnji s političkim organima pronašli zajedničke prioritete i kreirali mjere i strategije njihovog rješavanja.

Članovi Youth Vision Group mladim srednjoškolcima i studentima su u kongresnoj dvorani Hotel Mostar predstavili dio svojih ideja i planova za bolju budućnost u BiH. Kao neke od glavnih problema su istaknuli visokoškolsko obrazovanje, nasilje u obitelji, beskućnike, ekonomiju te državnu sigurnost.

Ovi mladi studenti kažu kako su ponudili konkretne primjere provođenja prakse u obrazovnom sustavu, posebice u visokom obrazovanju. Također, Bosnu i Hercegovinu u budućnosti vide kao ekonomski prosperitetnu državu, boljeg obrazovanja i građanske sigurnosti.

Ovaj projekat pod nazivom “Budi inspiracija” podržan je od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i realizira se u suradnji s partnerskim organizacijama – Inicijativom mladih za ljudska prava BiH (YIHR BiH), Fondacijom INFOHOUSE i Nacionalnim demokratskim institutom (NDI BiH).

Ovi mladi predavači dobili su kvalitetna pitanja, ali i ideje i prijedloge za nastavak izrade dokumenta koji bi trebao biti završen u veljači sljedeće godine.

 

 

Alen Čule

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x