Petak, 29 ožujka, 2024

Sve podružnice u Tuzlanskoj županiji istupile iz HSP-a i prešle Budimiru

Must Read

TUZLA – Uslijed konstantnog višemjesečnog nezadovoljstva radom i političkim djelovanjem stranačkog vrha na čelu s Predsjednikom Zvonkom Jurišićem kompletan HSP BiH u Tuzlanskoj županiji odlučio je istupiti iz ove političke stranke, te nastaviti političko djelovanje kroz djelovanje u Stranci pravde i povjerenja.
Kako se navodi u priopćenju Ivice Gudeljevića, dosadašnjeg predsjednika podružnice HSP-a BiH u Srebreniku i dopredsjednika Glavnog stana HSP-a BiH, stranku su napustile podružnice Tuzla na čelu s Ivicom Marinovićem, Srebrenik na čelu s predsjednikom podružnice i dopredsjednikom Glavnog stana Ivicom Gudeljevićem, Živinice na čelu s predsjednicom Marijom Grgić, te cjelokupna podružnica Gradačac.
– Glavni razlog napuštanja HSP-a BiH je dakle politika nepovjerenja, koju provodi stranački vrh s Jurišićem, politika kontra hrvatskih branitelja, te politika podilaženja SDP-u BiH. Iskreno se nadamo kako ćemo kroz rad i političko djelovanje u Stranci Pravde i povjerenja uspjeti ostvariti svoje ciljeve, odnosno izboriti se za opstanak i normalan status Hrvata na prostoru sjeveroistočne Bosne, te Posavine, navodi se u priopćenju te dodaje kako je nova Budimirova stranka ”najbolji i jedini ispravan put za Hrvate na razini čitave Bosne i Hercegovine”.
Inače, osnivačka skupština Budimirove stranke održat će se u subotu u amfiteatru zgrade Federalnog parlamenta u Sarajevu.
Podsjećamo, Budimir je početkom ožujka, zbog neslaganja s politikom čelništva, napustio HSP i najavio osnivanje nove stranke, a raskol u HSP-u ubrzan je sukobom i fizičkim obračunom u središnjici Elektroprivrede HZ HB u Mostaru.
Budimir je najavio kako će to biti stranka desnog centra te da mu se do sada pridružilo više od 1.000 članova. Kao tri temeljna cilja nove stranke naveo je očuvanje Bosne i Hercegovine, jednakopravnost bh naroda i ostalih te svih građana Bosne i Hercegovine, borbu protiv korupcije te gospodarski razvoj BiH i društvo znanja.
Na osnivačkoj skupštini bit će imenovani predsjednik i članovi predsjedništva a do polovine lipnja će biti održana izborna skupština, kada će biti imenovana sva stranačka tijela.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Schmidt nameće po ‘Takvimu’

Visoki bh predstavnik Schristian Schmidt donosi zakone uz islamske praznike, najavljuju se dugo očekivane promjene izbornog zakona ‘poslije Bajrama...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com