Published On: Uto, pro 12th, 2017
#3rd | By Desk

Wigemark na Sveučilištu u Mostaru u okviru EU projekta za studente iz BiH

Ured specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) nastavlja s Info danima na javnim sveučilištima u BiH u okviru projekta za mlade simboličnog naziva ‘EU for You – E4U’.

Idući Info dani će se održati u Mostaru, 13. prosinca 2017. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (Matice hrvatske bb). Na događaju će, pored studenata ovog fakulteta, sudjelovati studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati medije da poprate ovaj događaj, na kome će se obratiti šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU veleposlanik, Lars-Gunnar Wigemark. Mediji se pozivaju da uzmu izjave u 09:50 sati te da zabilježe početak ovog događaja u 10:15 sati”, poručili su organizatori.

Info dani su do sada održani u Sarajevu, Zenici, Banjoj Luci, Bihaću, Mostaru i na Palama, a održat će se u Tuzli i Bijeljini.
Projekt e4u angažira studente iz cijele zemlje u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija. Studenti dodiplomskih studija s 14 javnih univerziteta/fakulteta iz BiH će uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu raditi na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva. Tim studenata koji osmisli najbolju kampanju će biti nagrađen studijskim putovanjem u Bruxelles.