Published On: Mon, Aug 10th, 2015

WHITNEY HOUSTON: Danas bi slavila 52. rođendan

Jedna od najvećih glazbenih diva svih vremena, Whitney Houston, danas bi slavila 52. rođendan. Njezin je glas utihnuo, ali nisu utihnuli obožavatelji koji su joj uvijek, govorila je, davali snagu…
Trag koji je Whitney Houston ostavila u glazbi – neprocjenjiv je. Da nesretna diva neponovljivog glasa nije tragično preminula prije tri godine, danas bi slavila pedeseti rođendan.
Preminula je od utapanja u kadi, nakon koktela tableta. Ali od dana smrti glazbene dive, ona je prisutna posvuda. Muzej Madame Madame Tussauds prvi je put postavio više figura jedne osobe. Za svako desetljeće života po jednu. Potez koji je raznježio njezinu majku.
A kakav je bio život Whitney Houston sažeto je čak I u stripu. Pjevačica je glavna junakinja, priča završava njezinim sprovodom. No, u stvarnom životu njezinim sprovodom priča ne završava, ona se nastavlja.
Pjevačica je svoj vrhunac doživjela ulogom u Tjelohranitelju. Nakon takve romantike, sve su djevojke maštale o svom Kevinu Costneru, koji je spreman umrijeti za dragu božanskoga glasa. Tko ne bi htio biti u koži Whitney Houston. No, ta koža često nije bila nimalo ugodna. Uz briljantne životne trenutke bilo je i onih na dnu. Uz javni život idu i javne sramote. Najčešće su bile vezane uz odnos s Bobby Brownom. Ipak, na sve loše sjenu baca ono najbolje, a to je talent na koji podsjećaju svi koji se razumiju u glazbu.
Clive Davis, producent, rekao je: “Povjereno mi je da budem čuvar njezina plamena, da vas podsjetim zašto je bila tako posebna.”
Koliki je taj plamen, govori i nadimak The Voice zapisan i na spomeniku postavljenom njoj u čast.